Yalnız Mesajı Göster

Evde Tulumba Tatlısı Yapılışı(Resimli Anlatım)

Eski 08-25-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Evde Tulumba Tatlısı Yapılışı(Resimli Anlatım)










Malzemeler
1 çorba kaşığı tereyağı
5 kahve fincanı su
5 kahve fincanı un
4 adet yumurta
Bir tutam tuz
Kızartmak için: Sıvıyağ
Şerbeti için :
2 su bardağı su
500 gram tozşeker
1 çorba kaşığı limon suyu


Yapılışı

Öncelikle şerbeti hazırlayın Bunun için suyu tencereye alın Tozşekeri ekleyin Kaynayınca limon suyunu karıştırın Biriki taşım daha kaynatın Ocaktan alın Soğumaya bırakın

Tereyağı ve suyu tencereye alın Su kaynayınca unu azar azar ilave edin Karıştırarak 5-6 dakika pişirin Ateşten alıp soğutun Daha sonra yumurtaları ve bir tutam tuzu karışıma yedirin Elinizle yoğurun Sıkma torbasına doldurun Sıvıyağı hafifçe kızdırın

Sıkma torbasındaki hamuru baş parmak kalınlığında yağa sıkın Sallayarak kızartın Soğuk şerbetin içine alın 15 dakika bekletin Servis tabağına alınAfiyet olsun










Alıntı Yaparak Cevapla