Konu
:
Fernandel Tatlısı Tarifi - Fernandel Tatlısı Yapılışı
Yalnız Mesajı Göster
Fernandel Tatlısı Tarifi - Fernandel Tatlısı Yapılışı
08-25-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Fernandel Tatlısı Tarifi - Fernandel Tatlısı Yapılışı
Fernandel Tatlısı Nasıl Yapılır? - Fernandel Tatlısı Tarifi - Fernandel Tatlısı Yapılışı
Kullanılacak malzeme (4 kişi için):
8 kurutulmuş incir
50 gram kuru çekirdeksiz üzüm
1 portakal
3 elma
4 çorba kaşığı toz şekeri
2 avuç un
1 kaşık baking povvder
1 bardak ılık süt
2 yumurta
20 gram tereyağı
1 çimdik tuz
Yapımı:
Üzümleri ılık suda ıslatmalı
İncirleri tavla zarı iriliğinde parçalara doğramalı
Elmaların kabuklarını soyduktan ve çekirdek yataklarını çıkardıktan sonra dilim dilim doğramalı
Portakalın suyunu bir bardağa sıkmalı
Kabuklarının da sadece sarı yerlerini rendelemeli
Un toz şekeri baking povvder tuz ve portakal suyuyla sütü karıştırarak bir hamur yapmalı
Buna çırpılmış yumurta sarısını katıp yedirdikten sonra kar köpüğü durumuna getirilinceye kadar çırpılmış yumurta aklarını azar azar katmalı
Bir kalıbı yağlayıp unlamalı
Kalıbın dibine elma dilimlerinin yarısını yaymalı
Hamura suyu süzülmüş üzümlerle incir parçalarını katıp karıştırdıktan sonra bu karışımı elmaların üstüne döküp yaymalı
En üste kalan elma dilimlerini dizmeli ve kalıbı orta ısılı bir fırına sürmeli
Tatlıya batırılacak kuru bir kibrit çöpü hamursuz ve kuru bir biçimde çıkıncaya kadar kalıbı fırında bırakmalı
Sonra kalıbı fırından alıp yarım dakika beklettikten sonra bir sarvis tabağına başaşağı ederek içindeki tatlıyı oturtmalı ve ılık olarak servis yapmalı
Bu tatlı soğuk olarak da servis yapılabilir
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul