Konu
:
Muzlu Krep Sarma Tarifi
Yalnız Mesajı Göster
Muzlu Krep Sarma Tarifi
08-25-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Muzlu Krep Sarma Tarifi
Krep hamuru:
25 çay fincanı un
2 su bardağı süt
2 yumurta
1/2 çay kaşığı tuz
1/2 çay kaşığı kabartma tozu
2 çorba kaşığı sıvı yağ
Süslemek için :
muz
kivi
çilek
kaymak
sarelle vs
Yapılışı:
Krep hamurumuz için gerekli tüm malzemeyi genişçe bir kaba koyuyozruz ve üzeri köpük köpük olana kadar çırpıyoruz
Krep hamurumuz hazır olduktan sonrateflon tavamızı az miktarda tereyağ sürüp ısıtıyoruz ve bir kepçe hamurdan döküyoruz
ön tarafı piştikten sonra sıpatula yardımı ile çevirip arka tarafınıda pişiriyoruz ve soğuması için tabağa alıyoruz
Daha sonra içine sarelle sürüp muzlarımızı sarıp dilimliyoruz
İstediğimiz malzemeler ile süsleyip servis edebiliriz
Alıntı
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul