Yalnız Mesajı Göster

Muzlu Krep Sarma Tarifi

Eski 08-25-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Muzlu Krep Sarma Tarifi









Krep hamuru:

25 çay fincanı un
2 su bardağı süt
2 yumurta
1/2 çay kaşığı tuz
1/2 çay kaşığı kabartma tozu
2 çorba kaşığı sıvı yağ

Süslemek için :
muz
kivi
çilek
kaymak
sarelle vs

Yapılışı:

Krep hamurumuz için gerekli tüm malzemeyi genişçe bir kaba koyuyozruz ve üzeri köpük köpük olana kadar çırpıyoruz Krep hamurumuz hazır olduktan sonrateflon tavamızı az miktarda tereyağ sürüp ısıtıyoruz ve bir kepçe hamurdan döküyoruzön tarafı piştikten sonra sıpatula yardımı ile çevirip arka tarafınıda pişiriyoruz ve soğuması için tabağa alıyoruzDaha sonra içine sarelle sürüp muzlarımızı sarıp dilimliyoruzİstediğimiz malzemeler ile süsleyip servis edebiliriz

Alıntı

Alıntı Yaparak Cevapla