Konu
:
Dondurmalı Hurmalı Tatlı Tarifi-Dondurmalı Hurmalı Tatlı Yapılışı (Resimli)
Yalnız Mesajı Göster
Dondurmalı Hurmalı Tatlı Tarifi-Dondurmalı Hurmalı Tatlı Yapılışı (Resimli)
08-25-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Dondurmalı Hurmalı Tatlı Tarifi-Dondurmalı Hurmalı Tatlı Yapılışı (Resimli)
Dondurmalı Hurmalı Tatlı Nasıl Yapılır?-
Dondurmalı Hurmalı Tatlı Tarifi-Dondurmalı Hurmalı Tatlı Yapılışı
Malzemeler
400 g Bağdat hurması
3 yemek kaşığı tereyağı (20 g)
50 g iç ceviz (1 kahve fincanı)
tarçın
1 su bardağı irmik (150 g)
1 çorba kaşığı tepeleme un (25-30 g)
1 çorba kaşığı sıvı yağ (10 ml)
1 tatlı kaşığı vanilya (5 g)
1 tatlı kaşığı kabartma tozu (5 g)
Carte d’Or Halis Kaymak Tadında (2 top)
Hazırlanışı
400 g Bağdat hurması’nın çekirdeklerini çıkartıp ince doğrayın
1 yemek kaşığı tereyağını tavaya koyun
Eriyince hurmaları ilave edip çevirin
İç cevizi robottan geçirip
hurmalara tarçın ile birlikte ekleyin
Ateşten alıp ılınmaya bırakın
Karıştırma kabına irmik
un
2 çorba kaşığı eritilmiş tereyağı
sıvı yağ
vanilya ve kabartma tozunu ekleyip yoğurun
Yoğururken azar azar 1 fincan suyu ilave edin
Hamur kulak memesi kıvamına gelince 30 dakika kadar dinlenmeye bırakın
Tezgâhın üstünü sıvı yağ ile yağlayıp
dinlenen hamuru yayın
İrmikli hamuru bir parmak kalınlığında ve 10-12 cm büyüklüğünde açın ve kenarlarını tam dikdörtgen olacak şekilde düzeltin
Hazırladığınız hurmalı içi uzunlamasına hamurun orta yerine gelecek şekilde ve şerit halinde boylu boyunca yayın
Hamurun uzun kenarlarından başlayarak rulo yapın
2-3 parmak eninde dilimleyin
Yağlı kâğıt yaydığınız fırın tepsinize aralıklı olarak dizin
Önceden 180ºC’de ısıttığınız fırınınızda üstleri kızarana kadar 20-25 dakika pişirip ılınmaya bırakın
İsteğe göre çikolatalı sos ile süsleyerek Carte d’Or Halis Kaymak Tadında ile servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul