Konu
:
İçli Tatlı Tarifi
Yalnız Mesajı Göster
İçli Tatlı Tarifi
08-25-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
İçli Tatlı Tarifi
İçli tatlı tarifi - İçli tatlı yapılışı - İçli tatlı
İÇLİ TATLI
Malzemeler: (22 adet)
* Yarım su bardağı süt
* 1 yumurta
* 200g odasıcaklığında margarin
* 3
5 su bardağı un
* 1 paket kabartmatozu
* 1 tutam tuz
İç malzemesi:
* 1
5 su bardağı ceviz içi( fındık
bağdem)
* 1 çay kaşığı tarçın
Şerbeti:
* 4 Su bardağı su
* 4 Su bardağı şeker
* yarım limonun suyu
Yapılışı;
1
Önce şeker ve suyu bir tencereye koyun ve kaynatın
Kaynadıktan sonra altını kapatın ve yarım limon suyunu içine katın
karıştırın
2
Hamurun tüm malzemelerini bir kaba boşaltın
Kulak memesi yumusaklığında bir hamur elde edesiye kadar ve tüm malzemeler bir top haline gelesiye kadar güzelce yoğurun
(yaklaşık 10 dakika sürüyor)
3
hamuru 10 dakika dinlendirin
4
ceviz büyüklüğünde yuvarlaklar yapın ve elinizle biraz açın
Tarçınlı ceviz içi karışımından 1 tatlı kaşığı kadar koyun
Hamurun ağızı kapatıp ters çevirip aralıklı olarak tepsiye dizin
Tepsiyi yağlamaya gerek yok
5
önceden ısıtılmış fırında hafif kızarana kadar pişirin
6
Fırından çıkarınca bir boy daha ufak ve bir tepsiye dizin
7
Odasıcaklığındaki şerbet fırından çıkan hamurların hemen üzerine dökülür
5 dakika sonra tatlılar şerbeti iyi çekmesi için ters çevrilir
10 dakika kadar sonra tekrar hamurların yüzü çevrilir
Bu şekilde tüm şerbeti çekesiye kadar üzeri kapatılmadan 2 saat kadar bekletilir
8
Üzerine hindistan cevizi dökülerek servis yapılır
Afiyet Olsun
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul