Konu
:
Gerdan Tatlısı Tarifi - Gerdan Tatlısı Yapılışı
Yalnız Mesajı Göster
Gerdan Tatlısı Tarifi - Gerdan Tatlısı Yapılışı
08-25-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Gerdan Tatlısı Tarifi - Gerdan Tatlısı Yapılışı
Gerdan Tatlısı Tarifi - Gerdan Tatlısı Yapılışı - Gerdan Tatlısı Nasıl Yapılır?
Malzemeler:
1 adet koyun gerdanı
30 adet kuru kayısı
30 adet erik
2 adet kalın çubuk tarçın
5-6 adet karanfil
2 paket damla sakızı
1 su bardağı badem
yarım su bardağı çamfıstığı
4 su bardağı toz seker
Gerdanın yağlarını ayıklayın
Üzerini 4-5 parmak geçecek kadar su ekleyin
önce Orta
sonra kısık ateşte uzun süre kaynatın
Kaynarken üzerindeki köpüğü alın
Kemiğinden ayrılacak kadar iyi piştikten sonra suyunda soğumaya bırakın
Haşlanmış gerdanın etlerini kemikten ayırın
Etler arasında kalan yağ ve sinirleri iyice ayırarak lif lif ayırın
Ayıkladığınız etleri büyük bir tencereye koyun
Süzdüğünüz gerdan suyunu etlerin üzerine ilave edin
Tencereyi orta ateşte kaynamaya bırakın
Daha sonra ocağın altını kısın
24 saat suda beklemiş kayısı ve erikleri atın
Tahta kaşıkla karıştırıp yumuşamalarını bekleyin
Kaynama sırasında su eksilirse haşlama suyunuda ilave edin
Kayısılar yumuşar gibi olunca 2 çubuk tarçın
5-6 adet karanfil
1 su bardağı zarından ayıklanıp kavrulmuş badem ve yarım su bardağı kavrulmuş fıstığı ekleyin
4 su bardağı tozşekeri katın
Karıştırarak eritin ve az şekerle dövdüğünüz damla sakızını ilave edin
Biraz daha pişirdikten sonra ocağın altını kapatın
ikram kaplarını alın ve servis yapmadan önce mutlaka ısıtın
Gerdan Tatlısı Tarifi 2
Malzemeler:
15 kişilik
1 adet koyun gerdanı
30 adet kuru kayısı
30 adet kuru erik
2 adet çubuk tarçın
5-6 adet karanfil
2 paket damla sakızı
1 su bardağı badem
Yarım su bardağı dolmalık fıstık
4 su bardağı tozşeker
Kayısı ve erikleri bir gece suda bekletin
Bademleri kaynar suda 5 dakika pişirip kabuklarını soyun
Daha sonra yapışmaz yüzeyli bir tavada renkleri dönene kadar kavurup kenara alın
Dolmalık fıstıkları da kavurun
Gerdanın yağlarını ayıklayıp bir tencereye alın
Üzerini 4-5 parmak geçecek kadar su ekleyin
Önce orta sonra kısık ateşte kemiğinden ayrılıncaya kadar
ara sıra üzerinde biriken köpükleri alarak pişirin
Soğuduktan sonra kemikleri ve etlerin arasındaki sinirleri çıkarın
Eti lif lif ayırıp büyük tencereye alın
Üzerine gerdanı pişirdiğiniz sudan biraz ekleyin
Tencereyi orta ateşte kaynamaya bırakın
Ocağın altını kısıp bir gece suda bekletip süzdüğünüz kayısı ve erikleri ilave edin
Ara sıra karıştırarak yumuşamalarını bekleyin
Kaynama sırasında su eksilirse haşlama suyundan ekleyin
Kayısılar yumuşamaya başladığında tarçın
karanfil
badem ve dolmalık fıstığı ilave edin
Biri iki taşım kaynadıktan sonra tozşeker ve az miktarda tozşekerle dövdüğünüz damla sakızını tencereye ekleyin
5-10 dakika daha pişirip ocaktan alın
Servis kaplarına alıp sıcak olarak ikram edin
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul