Yalnız Mesajı Göster

Bülbül Yuvası Baklava Tarifi

Eski 08-25-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Bülbül Yuvası Baklava Tarifi





Bülbül yuvası baklava nasıl yapılır?




Malzemeler;
hamur için:
- 2 adet yumurta
- 1 çay bardağı süt
- 1 çay bardağı ayçiçek yağı
- yarım çay bardağı su
- alabildiğince un
- bir tutam tuz
üzerine dökmek için:
- 1 çay bardağı sıvıyağ
- 200 gr margarin
- şerbeti için:
- dört buçuk su bardağı şeker
- 35 su bardağı su
- 1/4 limon
içi için:
- 150 gr ceviz içi
açmak için
- 1 paket nişasta
- 1 su bardağı un



Hazırlanışı:
Geniş bir kaba 2 adet yumurtayı kıralım İçine 1 çay bardağı sütü 1 çay bardağı sıvı yağı yarım çay bardağı suyu ve 1 tutam tuzu ilave ederek karıştıralım Bu malzemenin alabileceği kadar unu azar azar ilave edelim Kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edene dek yoğuralım Hamurdan ceviz iriliğinde bezeler koparalım Bezelerin üzerine nemli bir bez örterek 2 saat bekletelim Nişastayı 1 su bardağı un ile karıştıralım Sert bir zemine nişastalı un karışımından serpelim Bezeleri bu karışımın üzerine koyalım Üzerine de nişastalı karışımdan serperek çok ince bir oklava ile yufkaları açalım Açılan her yufkayı temiz bir bez üzerinde 5 dakika bekletelim 5 dakika sonra açtığımız yufkayı ortadan keserek üzerine ceviz serpelim
Yufkayı oklavaya sararak iki ucundan ortaya doğru büzelim Oklavayı yufkanın şeklini bozmamak için yavaş yavaş çıkaralım Büzülen yufkayı 8 santim aralıklarla keselim
Her parçanın iki ucunu birleştirip yağsız tepsiye dizelim Bütün yufkaları aynı şekilde hazırlayıp yan yana ve aralıksız bir şekilde tepsiye yerleştirelim Yufkaların üzerine dökmek için tavaya margarini alıp eritelim İçine sıvı yağı da ilave ederek 2 dakika kaynatalım Yağı ateşten alır almaz yufkaların üzerine bir kaşık yardımıyla gezdirelim Önceden ısıtılmış fırında hamurun üzeri kızarana dek pişirelim Tepsiyi fırından alıp tatlımızı soğutalım Şerbet için su ve şekeri kaynatalım Şerbetin hazır olmasına yakın limonu da ilave edelim Ilıttığımız şerbeti bir kepçe yardımıyla tatlının üzerine gezdirelim Şerbetini emdikten sonra baklavaları servis tabağına alalım Ortalarına antep fıstığı serperek servis yapalım




Alıntı

Alıntı Yaparak Cevapla