Konu
:
Bülbül Yuvası Baklava Tarifi
Yalnız Mesajı Göster
Bülbül Yuvası Baklava Tarifi
08-25-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Bülbül Yuvası Baklava Tarifi
Bülbül yuvası baklava nasıl yapılır?
Malzemeler;
hamur için:
- 2 adet yumurta
- 1 çay bardağı süt
- 1 çay bardağı ayçiçek yağı
- yarım çay bardağı su
- alabildiğince un
- bir tutam tuz
üzerine dökmek için:
- 1 çay bardağı sıvıyağ
- 200 gr margarin
- şerbeti için:
- dört buçuk su bardağı şeker
- 3
5 su bardağı su
- 1/4 limon
içi için:
- 150 gr ceviz içi
açmak için
- 1 paket nişasta
- 1 su bardağı un
Hazırlanışı:
Geniş bir kaba 2 adet yumurtayı kıralım
İçine 1 çay bardağı sütü
1 çay bardağı sıvı yağı
yarım çay bardağı suyu ve 1 tutam tuzu ilave ederek karıştıralım
Bu malzemenin alabileceği kadar unu azar azar ilave edelim
Kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edene dek yoğuralım
Hamurdan ceviz iriliğinde bezeler koparalım
Bezelerin üzerine nemli bir bez örterek 2 saat bekletelim
Nişastayı 1 su bardağı un ile karıştıralım
Sert bir zemine nişastalı un karışımından serpelim
Bezeleri bu karışımın üzerine koyalım
Üzerine de nişastalı karışımdan serperek
çok ince bir oklava ile yufkaları açalım
Açılan her yufkayı temiz bir bez üzerinde 5 dakika bekletelim
5 dakika sonra açtığımız yufkayı ortadan keserek
üzerine ceviz serpelim
Yufkayı oklavaya sararak
iki ucundan ortaya doğru büzelim
Oklavayı yufkanın şeklini bozmamak için yavaş yavaş çıkaralım
Büzülen yufkayı 8 santim aralıklarla keselim
Her parçanın iki ucunu birleştirip yağsız tepsiye dizelim
Bütün yufkaları aynı şekilde hazırlayıp yan yana ve aralıksız bir şekilde tepsiye yerleştirelim
Yufkaların üzerine dökmek için
tavaya margarini alıp eritelim
İçine sıvı yağı da ilave ederek
2 dakika kaynatalım
Yağı ateşten alır almaz yufkaların üzerine bir kaşık yardımıyla gezdirelim
Önceden ısıtılmış fırında hamurun üzeri kızarana dek pişirelim
Tepsiyi fırından alıp tatlımızı soğutalım
Şerbet için
su ve şekeri kaynatalım
Şerbetin hazır olmasına yakın limonu da ilave edelim
Ilıttığımız şerbeti bir kepçe yardımıyla tatlının üzerine gezdirelim
Şerbetini emdikten sonra baklavaları servis tabağına alalım
Ortalarına antep fıstığı serperek servis yapalım
Alıntı
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul