Konu
:
Portakallı Krep Tatlısı Tarifi(Resimli Anlatım)
Yalnız Mesajı Göster
Portakallı Krep Tatlısı Tarifi(Resimli Anlatım)
08-25-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Portakallı Krep Tatlısı Tarifi(Resimli Anlatım)
malzemeler :
1yumurta
1/2 su bardağı portakal suyu
3/4 portakalın rendelenmiş kabuğu
1/2 su bardağı havuç suyu
6 yemek kaşığı pudra Şekeri
1 + 1/2 su bardağı kek un
1/2 paket
Vanilya
içine ;
300 gr labne peyniri
8 yemek kaşığı pudra Şekeri
damla çikolata
üzerine ;
80 gr bitter çikolata
1/2 çay fincanı krema
pişirmek için ;
1 yemek kaşığı tereyağı
Yapılışı
:
Derin bir kapta yumurta ve Şekeri mikser yardımıyla çırpalım
Portakal suyu havuç suyu ve portakal kabuğunu ilave edip karıştıralım
Kek un ve
Vanilya
yıda ekleyelim
Krep hamurumuz hazır
Teflon tavayı ocağa koyalım
Fındık büyüklüğünde tereyağı ile tavanın her yerini yağlayalım
Krep hamurundan bir kepçe alarak tavaya dökelim
Tavanın dibinin tümüne yayılmasını sağladıktan sonra ters yüz ederek fazla kızartmadan kreplerimizi pişirelim
Bu ölçülerle bennim tavamda 4 adet krep oldu
Bir kapta labne peyniri ve pudra Şekerini karıştıralım
Kreplerin her iki yanından biraz kestikten sonra hazırladığımız kremayı kreplerin içerisine
Süre
lim
Üzerlerine damla çikolata serptikten sonra rulo şeklinde saralım
Bir tepsiye koyup üzerini streç filmle örtelim ve
yarım
saat kadar buzdolabında bekletelim
Bu sırada çikolatayı bennmari usulü eriterek krema ile karıştırıp çikolata sosunu hazırlayalım
Dolaptan çıkardığımız rulo krepleri verev bir şekilde bıçakla 3 er cm
kalınlıkta dilimleyelim
Üzerlerine çikolata sos gezdirdikten sonra servis yapalım
Afiyet olsun
Alıntı
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul