Konu
:
Ay Tatlısı Tarifi
Yalnız Mesajı Göster
Ay Tatlısı Tarifi
08-25-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Ay Tatlısı Tarifi
Ay Tatlısı Nasıl Yapılır?
MALZEMELER:
1 çay b
yoğurt
1 çay b
sıvıyağ
1 çay b
su
1 yumurta
yarım p
kabartma tozu
3 çorba k
sirke
alabildiği kadar un
Arası için:
1 kase ceviz
Üzeri için:
150 gr tereyağı
Şerbeti için:
3
5 su b
toz şeker
3 su b
su
1 dilim limon suyu
Önce karıştırma kasesine sıvıları yani yoğurdu
sıvıyağı
suyu
sirkeyi ve yumurtayı alın
telle iyice
karıştırdıktan sonra unu ve kabartma tozunu
ekleyerek baklava hamuru kıvamında bir hamur
hazırlayın
hamuru16 bezeye bölüp dinlenmeyi
bırakın
bu arada şerbetini kaynatıp soğutun
dinlenen bezeleri tatlı tabağı büyüklüğünde açıp
aralarına nişasta koyarak 8 erli 2 grup olarak
üst üste koyun
8 bezeyi bir defada olabildiğince
ince açın
üzerine kıyılmış ceviz veya fındığın yarısını
serpip oklavaya sararak rulo yapın
oklavayı içinden
çıkardıktan sonra bir su bardağı yardımıyla ay şeklinde
kesin
ikinci 8 bezelik hamura da aynı işlemi yapıp
fırın tepsisine tatlıları dizin
üzerine sadece erimiş
tereyağını serpiştirip 180 derecede nar gibi pişirin
ilk sıcaklığı çıktıktan sonra üzerine soğuk şurubu
gezdirin
Alıntı
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul