Yalnız Mesajı Göster

Ay Tatlısı Tarifi

Eski 08-25-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Ay Tatlısı Tarifi





Ay Tatlısı Nasıl Yapılır?



MALZEMELER:

1 çay b yoğurt
1 çay b sıvıyağ
1 çay b su
1 yumurta
yarım p kabartma tozu
3 çorba k sirke
alabildiği kadar un

Arası için:
1 kase ceviz

Üzeri için:
150 gr tereyağı

Şerbeti için:
35 su b toz şeker
3 su b su
1 dilim limon suyu

Önce karıştırma kasesine sıvıları yani yoğurdu
sıvıyağısuyusirkeyi ve yumurtayı alın telle iyice
karıştırdıktan sonra unu ve kabartma tozunu
ekleyerek baklava hamuru kıvamında bir hamur
hazırlayın hamuru16 bezeye bölüp dinlenmeyi
bırakın
bu arada şerbetini kaynatıp soğutun
dinlenen bezeleri tatlı tabağı büyüklüğünde açıp
aralarına nişasta koyarak 8 erli 2 grup olarak
üst üste koyun
8 bezeyi bir defada olabildiğince
ince açın üzerine kıyılmış ceviz veya fındığın yarısını
serpip oklavaya sararak rulo yapın
oklavayı içinden
çıkardıktan sonra bir su bardağı yardımıyla ay şeklinde
kesin ikinci 8 bezelik hamura da aynı işlemi yapıp
fırın tepsisine tatlıları dizin üzerine sadece erimiş
tereyağını serpiştirip 180 derecede nar gibi pişirin
ilk sıcaklığı çıktıktan sonra üzerine soğuk şurubu
gezdirin





Alıntı

Alıntı Yaparak Cevapla