Konu
:
Ayvalı Tavuk Tarifi - Ayvalı Tavuk Yapılışı
Yalnız Mesajı Göster
Ayvalı Tavuk Tarifi - Ayvalı Tavuk Yapılışı
08-25-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Ayvalı Tavuk Tarifi - Ayvalı Tavuk Yapılışı
Ayvalı Tavuk Tarifi - Ayvalı Tavuk Yapılışı - Ayvalı Tavuk Nasıl Yapılır?
Malzemeler:
1 adet tavuk
1 kg
ayva
1 büyük baş soğan
200 gr
toz şeker
2 çorba kaşığı tarçın
bir tutam safran
1 su bardağı sıvıyağ karabiber
tuz
Yapılışı:
Tavuğu iri parçalara ayırın
Soğanı ince ince kıyın
Tencerede kızdırdığınız sıvıyağda soğanları tavuklarla birlikte çevirin
Altın sarısı rengi alınca
tuz
karabiber ve bol tarçın ekleyin
Safranı bir parça suda eritin ve tavukların üzerine ekleyin
Ağır ateşte etler iyice yumuşayıncaya kadar 40 dakika pişirin
Ayvaları yıkayın
Dörde bölüp
çekirdeklerini çıkarın
Ayvaların daha iyi pişmesi için ayva dilimlerinin kabuklu kısımlarını bıçakla bir iki yerden hafifçe kesin
Tencerede suyu kaynatın
Ayvaları içine atın
Üzerine 1 çorba kaşığı tarçın ilave edip 20 dakika haşlayın
Daha sonra şekeri ekleyerek ayvalar iyice yumuşayıncaya kadar pişirin
Ayvalar piştiği zaman
suyunun koyulaşarak adeta bir şerbet kıvamında olması gerekir
Pişen tavukları tencereden çıkarıp seramik bir fırın kabının (Tajin) kenarına dizin
Tavuğun suyundan biraz üzerine gezdirin
Ortasına ayvaları sıralayın
Ayva dilimlerinin ve tavuk parçalarının üzerine ayvanın şerbetini kaşıkla gezdirin
Çok hafif ateşte üzerini kapatarak 15 dakika kadar pişirin
Böylece ayvanın mis gibi kokusu tavuk etlerine geçer
Yanında sade pirinç pilavı ile servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul