Konu
:
Piliçli Karnıyarık Tarifi - Piliçli Karnıyarıgın Yapılışı
Yalnız Mesajı Göster
Piliçli Karnıyarık Tarifi - Piliçli Karnıyarıgın Yapılışı
08-25-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Piliçli Karnıyarık Tarifi - Piliçli Karnıyarıgın Yapılışı
Piliçli Karnıyarık Tarifi - Piliçli Karnıyarıgın Yapılışı - Piliçli Karnıyarık Nasıl Yapılır?
Malzemeler:
1 adet küçük kuru soğan
3 adet dolmalık biber
3 adet domates
Yarım su bardağı rafine yağ
1 adet piliç
1 tatlı kaşığı tuz
6 adet orta boy patlıcan
100 gr
margarin /veya/ (arzu edilirse
sıvı yağ)
50 gr
mantar
1 çorba kaşığı un
Yapılışı:
Patlıcanları ayıklayıp güzelce yıkayın
Sonra
şerit şerit soyup tuzlayın
15 dakika kadar beklettikten sonra
tekrar yıkayın ve kızartın
Fırın tepsinizi alın ve patlıcanları karınlarını yarıp bir kaşıkla genişlettikten sonra
üzerine az tuz ve toz şeker gezdirin
Beri yanda
margarini bir tencerede eritip kuru soğanı az çevirin
Bu arada
kemikleri çıkarılmış ve kuşbaşı doğranmış piliç etlerini soğan harcına ekleyin
5 dakika kadar karıştırın
sonra tuz
doğranmış bir dolmalık biber ve 50 gr
mantarı ilâve edin
1 çorba kaşığı un ile bir su bardağı su koyup 20 dakika kaynatın
Piliçli harcınız hazır olunca
bir kaşık marifetiyle patlıcanların içine doldurun
Üzerlerine
dolmalık biber parçaları ve birer dilim domates koyun
Ve
fırında 5 dakika daha pişirin
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul