Yalnız Mesajı Göster

Bahçıvan Usulü Hindi Tarifi - Bahçıvan Usulü Hindi Yapılışı

Eski 08-25-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Bahçıvan Usulü Hindi Tarifi - Bahçıvan Usulü Hindi Yapılışı





Bahçıvan Usulü Hindi Tarifi - Bahçıvan Usulü Hindi Yapılışı - Bahçıvan Usulü Hindi Nasıl Yapılır?

Malzemeler :
1 Hindi But
1 Su Bardağı Beyaz Şarap
2 Havuç
3 Çorba Kaşığı Sirke
4 Çorba Kaşığı Sıvıyağ
1 Çorba Kaşığı Un
1 Salçalık Kırmızı Biber
8-12 Arpacık Soğan
1 Çorba Kaşığı Hardal
1 Çorba Kaşığı Kuş Üzümü
1 Su Bardağı Su
1 Defne Yaprağı
1 Çorba Kaşığı Domates Salçası
3-4 Dal Maydanoz Tuz Karabiber


Yemeğin Tarifi :
Hindi butunu 4 parçaya bölüp derin bir tencereye yerleştirin Bir kasede şarap sirke 1 çorba kaşığı sıvıyağ tuz ve karabiberi karıştırıp etlerin üzerine dökün Etleri ara sıra çevirerek 2-3 saat marine edin Salçalık biber arpacık soğan ve havuçları temizleyin Biber ve havuçları uzun şeritler halinde doğrayın

Eti marinattan alıp kurulayın ve una bulayın Kalan sıvıyağda etleri kızartın ve bir güvece alın Aynı yağda havuç ve soğanları soteleyip etlerin yanına yerleştirin Kırmızı biberleri de aynı yağda kızartıp ekleyin Hardal kuşüzümü su ve defne yaprağını ilave edin

Eti marine ettiğiniz karışımda salçayı eritip güvecin üzerine gezdirin karıştırın Güveci alüminyum folyo ile kaplayın 160 dereceye ayarlı sıcak fırında 2-25 saat pişirin Sıcak olarak servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla