Konu
:
Portakallı Piliç Tarifi - Portakallı Piliç Yapılışı
Yalnız Mesajı Göster
Portakallı Piliç Tarifi - Portakallı Piliç Yapılışı
08-25-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Portakallı Piliç Tarifi - Portakallı Piliç Yapılışı
Portakallı Piliç Tarifi - Portakallı Piliç Yapılışı - Portakallı Piliç Nasıl Yapılır?
Malzemeler:
1 piliç (yaklaşık 1
5 kg
4'e bölünmüş)
1/2 tatlı kaşığı tuz
bir tutam karabiber (taze çekilmiş)
1 çorba kaşığı ayçiçek yağı
1 diş sarımsak (dövülmüş)
25 cl (1 su bardağı) tuzsuz tavuk suyu
1 tatlı kaşığı mısır nişastası (1 çorba kaşığı suda eritilmiş)
1 portakal (kabuğu soyulup
rendelenmiş; etli bölümü iç zarları alınarak
dilimlere ayrılmış)
Kaplaması:
4 çorba kaşığı portakal suyu
4 çorba kaşığı tozşeker
2 çorba kaşığı sirke (tercihen elma sirkesi)
1 tatlı kaşığı hardal (tercihen Dijon hardalı)
Yapılışı:
Tuz ve karabiberi piliç parçalarının üstüne serpin Ayçiçek yağını bir tencereye koyup
tencereyi orta ateşe oturtarak
yağı ısıtın Yağ ısınınca piliç parçalarını koyup
her iki yanlarını altın sarısı bir renk alıncaya kadar (4'er dakika) kızartın Piliç parçalarını tencerenin bir kenarına toplayıp
açılan boşluğa sarımsakları yerleştirin ve 15 saniye karıştırarak kızartın Tavuk suyunu ekleyip
tıkırdamaya başlar başlamaz piliç parçalarını yeniden tencereye yayın ve ateşi kısıp
piliç parçalarını butlardan birine bir bıçağın ucu batırılınca açık renkli
berrak bir su akıncaya kadar (yaklaşık 25 dakika) pişirin
Bu arada
kaplamayı hazırlamak için
küçük bir tencereyi kısık ateşe oturtup
portakal suyu
tozşeker
sirke ve hardalı koyarak
karıştırın Tıkırdamaya başladıktan sonra 3 dakika pişirip
tencereyi ateşten alarak bir kenara bırakın
Piliçler pişince
delikli spatulayla
fırın tepsisi içine oturtulmuş tel ızgara üstüne çıkarın Tenceredeki sıvının yüzeyindeki köpükleri ve yağı kaşıkla atıp
tencereyi yeniden kısık ateşe oturtarak
tıkırdamaya başlayınca erimiş mısır nişastasını ve portakal kabuğu rendesini karıştırarak katın Kısık ateşte 5 dakika pişirip
tencereyi ateşten alarak
bir kenarda sıcak tutun
Fırınınızın ızgarasını yakın Kaplamayı kısık ateşte hafifçe ısıtıp
tel ızgara üstündeki piliç parçalarının üstüne mutfak fırçasıyla sürün ve tel ızgarayı fırına vererek
piliçleri altın sarısı bir renk alıncaya kadar (birkaç dakika) ızgara edin Sonra dört servis tabağına çıkarıp
portakal dilimleriyle süsleyin Üstlerine sıcak tuttuğunuz sosu kaşıkla bölüştürüp
servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul