Konu
:
Maşko Tavuk Paçası Tarifi-Maşko Tavuk Paçası Yapılışı
Yalnız Mesajı Göster
Maşko Tavuk Paçası Tarifi-Maşko Tavuk Paçası Yapılışı
08-25-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Maşko Tavuk Paçası Tarifi-Maşko Tavuk Paçası Yapılışı
Maşko Tavuk Paçası Tarifi-Maşko Tavuk Paçası Yapılışı
Malzemeler
1 adet tavuk küçüklerinden(1300-1500gr arası)
1 adet kuru soğan
3 çorba kaşığı un
½ paket tere yağ
Tuz
Üzerine dökmek için
1 çay bardağı sirke
6 diş dövülmüş sarımsak
50 gr tereyağı
1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber
Yapılışı
Temizlediğimiz ve yıkadığımız tavuğu
dörde böldüğümüz soğan
tuz ve üzerine çıkacak üç parmak suyla haşlayalım
Piştikten sonra suyunu bir kenara ayırıp
tavuğun soğumasını bekleyelim
Soğuttuğumuz tavuğun kemiklerini ayıklayıp parmak ucu büyüklüğünde parçalara ayıralım
Unu yağda pembeleştirdikten sonra yeterince tavuk suyu ilavesiyle gevşetelim
Tavuk etlerini tencereye ekleyip biraz koyulaşana kadar kaynatalım
Servis yaparken üzerine tereyağında kızdırdığımız pul biberi ve ezilmiş sarımsakla birlikte karıştırdığımız sirke ilavesinde bulunalım arzuya göre…
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul