Yalnız Mesajı Göster

Maşko Tavuk Paçası Tarifi-Maşko Tavuk Paçası Yapılışı

Eski 08-25-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Maşko Tavuk Paçası Tarifi-Maşko Tavuk Paçası Yapılışı





Maşko Tavuk Paçası Tarifi-Maşko Tavuk Paçası Yapılışı

Malzemeler

1 adet tavuk küçüklerinden(1300-1500gr arası)

1 adet kuru soğan

3 çorba kaşığı un

½ paket tere yağ

Tuz

Üzerine dökmek için

1 çay bardağı sirke 6 diş dövülmüş sarımsak

50 gr tereyağı 1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber

Yapılışı

Temizlediğimiz ve yıkadığımız tavuğu dörde böldüğümüz soğan tuz ve üzerine çıkacak üç parmak suyla haşlayalım

Piştikten sonra suyunu bir kenara ayırıp tavuğun soğumasını bekleyelim

Soğuttuğumuz tavuğun kemiklerini ayıklayıp parmak ucu büyüklüğünde parçalara ayıralım

Unu yağda pembeleştirdikten sonra yeterince tavuk suyu ilavesiyle gevşetelim

Tavuk etlerini tencereye ekleyip biraz koyulaşana kadar kaynatalım

Servis yaparken üzerine tereyağında kızdırdığımız pul biberi ve ezilmiş sarımsakla birlikte karıştırdığımız sirke ilavesinde bulunalım arzuya göre…



Alıntı Yaparak Cevapla