Yalnız Mesajı Göster

Fırında Tavuklu Barbunya Tarifi - Fırında Tavuklu Barbunyanın Yapılışı

Eski 08-25-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Fırında Tavuklu Barbunya Tarifi - Fırında Tavuklu Barbunyanın Yapılışı





Fırında Tavuklu Barbunya Tarifi - Fırında Tavuklu Barbunyanın Yapılışı - Fırında Tavuklu Barbunya Nasıl Yapılır?

Malzemeler:

* Yarım kilo barbunya
* 2 adet orta boy kuru soğan
* 3 yemek kaşığı zeytinyağı
* 100 gram ince dilimlenmiş sucul
* 6 adet tavuk baget
* 6 dilim pastırma
* 2 adet domates
* 2 adet sivri biber
* 4 dilim tost ekmeği
* 15 su bardağı su
* Damak tadınıza göre tuz

Hazırlanışı:

1 Barbunyayı bol suda 35 dakika haşlayıp süzün
2 Soğanın kabuklarını soyup küp küp doğrayın
3 Orta büyüklükte tencereye sıvıyağı alıp kızdırın
4 Soğanları ekleyip rengi değişinceye kadar kavurun
5 Tavuk bagetleri ekleyin ve dışları renk alıncaya kadar kavurmaya devam edin
6 Sucuğu ve pastırma dilimlerini üçe kesin ve ekleyin kısa bir süre daha çevirin
7 Yeşil biberleri ve domatesleri küp küp doğrayın
8 Yemeğe ekleyin ve 2-3 dakika daha soteleyin
9 Suyunu koyun ve bir taşım kaynatarak barbunyaları ekleyin
10 Tuzunu ilave ederek lezzetlendirin
11 Yemeği 15 dakika kısık ateşte kaynatın
12 Ocaktan indirdikten sonra yemeği bir fırın kabına alın
13 Tost ekmeği dilimlerini blenderdan geçirerek çok ufak kırıntılar haline getirin
14 Bu kırıntıları yemeğin üzerine serpiştirin
15 180 derecede önceden ısıtılmış fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirin
16 Sıcak olarak servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla