Yalnız Mesajı Göster

Bezelyeli Tavuk Güveci Tarifi - Bezelyeli Tavuk Güveci Yapılışı

Eski 08-25-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Bezelyeli Tavuk Güveci Tarifi - Bezelyeli Tavuk Güveci Yapılışı





Bezelyeli Tavuk Güveci Tarifi - Bezelyeli Tavuk Güveci Yapılışı - Bezelyeli Tavuk Güveci Nasıl Yapılır?

Malzemeler:

4 adet dövülmüs tavuk gögsü
1 su bardagi iç bezelye
2 adet havuç
2 adet kirmizi sogan
1 kahve fincani pirinç
4 yemek kasigi sivi yag
Karabiber tuzot (1 yemek kasigi)
Kekik

Yapılışı:

Dövülmüs tavuk etlerine tuz ve karabiber serpin
Yaglanmis küçük firin güveçlerine yerlestirin
Sogani piyazlik dograyip sivi yagda kavurun
Küp seklinde dogranmis havuç ve bezelyeleri katin
Biraz kavrulunca pirinci ekleyin
1 kahve fincani su ekleyip sebzeler yumusayincaya kadar pisirin
Karabiber tuzot kekik ekleyip ocaktan alin
Tavuk güveçlerinin içlerine paylastirin
180 derece isitilmis firinda 20 dakika pisirin
Sicak servis yapin

Alıntı Yaparak Cevapla