Yalnız Mesajı Göster

Milföylü Tavuk Sarma Tarifi - Milföylü Tavuk Sarmanın Yapılışı

Eski 08-25-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Milföylü Tavuk Sarma Tarifi - Milföylü Tavuk Sarmanın Yapılışı





Milföylü Tavuk Sarma Tarifi - Milföylü Tavuk Sarmanın Yapılışı - Milföylü Tavuk Sarma Nasıl Yapılır?

Malzemeler:

4 adet tavuk baget
4 adet milföy hamuru
2 adet orta boy kuru soğan
1 adet orta boy havuç
1 adet limon
1 adet yumurta sarısı
1 çay kaşığı tuz
Yarım yemek kaşığı margarin

Hazırlanışı:

1 Havuç ve soğanın kabuklarını soyup orta büyüklükte doğrayın
2 Limonun kabuklarını soymadan incecik dilimleyin
3 Orta boy bir tencerenin yarısına kadar su doldurup kaynamaya bırakın
4 Kaynayan tencereye tavuk baget limon havuç soğan ve tuzu ekleyin
5 Tencerenin kapağını kapatıp kaynamaya bırakın
6 Kaynamaya başladıktan sonra 5 dakika daha pişirip ocaktan indirin
7 Haşlanan tavukları sudan çıkarıp soğuması için kenarda bekletin
8 Soğuyan tavuk bagetlerin üzerindeki deriyi sıyırıp atın
9 Kağıt havlu yardımıyla tavuğun üzerindeki fazla suyu alın
10 Her bir tavuk bagetin etrafını bir adet milföy hamuruyla kaplayın
11 Üzerine yumurta sarısı sürün
12 Fırın tepsisini margarinle iyice yağlayın ve milföylü tavukları dizin
13 Önceden ısıtılmış 200 derece fırında milföylerin üzeri kızarana kadar pişirin
14 Sıcakken servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla