Konu
:
Tenekede Tavuk Kebabı
Yalnız Mesajı Göster
Tenekede Tavuk Kebabı
08-25-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Tenekede Tavuk Kebabı
Tenekede Tavuk Kebabı
Bir adet irice tavuk
Tavuğun altına ortası delik tabak (Kek kalıbı aslında bu iş için icat edilmiş)
Kek kalıbı içerisine pilav
patates
domates (Malzemeyi değiştirme hakkı saklıdır)
Bir adet 16 Kg’lık büyük teneke (boş)
Tavuğu geçirebileceğiniz ucu çatallı bir adet sopa
Biraz tuz (Tavuk Harcı koyulabilir )
Birkaç kafa dengi arkadaş
Ateş yakmaya uygun bahçeli bir ev ya da piknik alanı
Anadolu insanı her şeye bir çözüm bulmuş kendince
Her yörenin insanı kendine özgü tatlar oluşturmasını bilmiş
Karaman’da görevi yapan gönüllü muhabirimiz Bünyamın Katırcı da yaratıcılıkta sınır tanımayan 'tenekede tavuk kebabı'nda oldukça iddialı
Bayram sofrasını kurmak için planlar yaparken dayısının hazırladığı küp içinde pişirilmiş ekmeklerle birlikte en iyi ‘Tenekede tavuk kebabı’nın gideceğini düşünen muhabirimiz
bugüne kadar bu lezzetle tanışmamış olanların çok şey kaybettiğini peşin peşin söylüyor
Hiçbir lokantada ya da restorantta bulunamayacak bu lezzetin en büyük özelliği piknik alanlarında mangala alternatif oluşturması
Bu özel lezzet tenekede pişirildiği için halk tarafından “Tenekede tavuk kebabı” diye isimlendirilmiş
Hiçbir katkı maddesi olmadan
sadece ateş kullanılarak pişirilen bir tavuğun bu denli lezzetli olacağına inanmak güç
Pişirilme şekli nedeni ile sağlık açısından risk taşımaması
kendi yağı ile pişmesi ve yağının etten ayrışması lezzetine lezzet katıyor
Peki nasıl hazırlanacak
İşte Kare kare tenekede tavuk kebabının hazırlanışı
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul