Konu
:
Kremalı Cornfleksli Tavuk Tarifi - Kremalı Cornfleksli Tavuk Yapılışı
Yalnız Mesajı Göster
Kremalı Cornfleksli Tavuk Tarifi - Kremalı Cornfleksli Tavuk Yapılışı
08-25-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Kremalı Cornfleksli Tavuk Tarifi - Kremalı Cornfleksli Tavuk Yapılışı
Kremalı Cornfleksli Tavuk Tarifi - Kremalı Cornfleksli Tavuk Yapılışı - Kremalı Cornfleksli Tavuk Nasıl Yapılır?
Malzemeler:
(4 Kişi İçin)
500 g tavuk göğsü
2 su bardağı cornfleks (Mısır gevreği)
2 adet orta boy patates
200 ml sıvı krema (1 kutu)
2 diş sarımsak
1/2 çay bardağı soya sosu (Ben Kühne marka kullandım)
1/2 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
Yapılışı:
1
Tavuk göğsünü yaklaşık 2 cm’lik kareler halinde doğrayın; patatesleri de minik küpler halinde doğrayın
Sarımsakları ezin
Bir kasede tavuk eti
patates
sarımsak ve soya sosunu harmanlayın
1-2 saat ağzı kapalı olarak buzdolabında bekletin
(Ben sabah hazırlıyorum
akşam işten gelince pişiriyorum
Vaktiniz yoksa malzemeleri hazırlarken ve kremayı çırparken sosta bekletebilirsiniz
)
2
Fırın kabınıza veya borcama cornfleksleri koyun
üzerine tavuklu karışımı yayın
(Kabı yağlamanıza gerek yok
)
(Cornfleksler altta olacak
üzerine tavuklu karışım konulacak ve birbiriyle karıştırılmayacaklar
)
3
Kremayı mikserle veya çırpma teliyle katılaşana kadar çırpın ve tavukların üzerine yayarak dökün
4
Önceden ısıtılmış 200 derece fırında üzeri kızarıncaya kadar yaklaşık 1 saat pişirin
(Patatesler pişmiş olacak
)
5
Kızaran yemeğin üzerine rendelenmiş kaşar peynirini serpin ve erimesi için 5 dakika daha fırında tutun
6
Pilavın yanında servis yapabilirsiniz
Not: Bu yemeği yaparken tavuk
patates
mısır gevreği
sarımsak ve soya sosu miktarını rahatlıkla arttırabilirsiniz
Kalorili olmaması bakımından 1 kutu krema kullanmanızı öneririm
Eğer yemeğin miktarını 2 katından fazla arttıracaksanız
bu sefer kremayı da 2 kutu kullanın
)
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul