Yalnız Mesajı Göster

Kremalı Cornfleksli Tavuk Tarifi - Kremalı Cornfleksli Tavuk Yapılışı

Eski 08-25-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Kremalı Cornfleksli Tavuk Tarifi - Kremalı Cornfleksli Tavuk Yapılışı





Kremalı Cornfleksli Tavuk Tarifi - Kremalı Cornfleksli Tavuk Yapılışı - Kremalı Cornfleksli Tavuk Nasıl Yapılır?

Malzemeler:

(4 Kişi İçin)

500 g tavuk göğsü
2 su bardağı cornfleks (Mısır gevreği)
2 adet orta boy patates
200 ml sıvı krema (1 kutu)
2 diş sarımsak
1/2 çay bardağı soya sosu (Ben Kühne marka kullandım)
1/2 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri

Yapılışı:

1 Tavuk göğsünü yaklaşık 2 cm’lik kareler halinde doğrayın; patatesleri de minik küpler halinde doğrayın Sarımsakları ezin Bir kasede tavuk eti patates sarımsak ve soya sosunu harmanlayın 1-2 saat ağzı kapalı olarak buzdolabında bekletin (Ben sabah hazırlıyorum akşam işten gelince pişiriyorum Vaktiniz yoksa malzemeleri hazırlarken ve kremayı çırparken sosta bekletebilirsiniz)



2 Fırın kabınıza veya borcama cornfleksleri koyun üzerine tavuklu karışımı yayın (Kabı yağlamanıza gerek yok)

(Cornfleksler altta olacak üzerine tavuklu karışım konulacak ve birbiriyle karıştırılmayacaklar)



3 Kremayı mikserle veya çırpma teliyle katılaşana kadar çırpın ve tavukların üzerine yayarak dökün

4 Önceden ısıtılmış 200 derece fırında üzeri kızarıncaya kadar yaklaşık 1 saat pişirin (Patatesler pişmiş olacak)

5 Kızaran yemeğin üzerine rendelenmiş kaşar peynirini serpin ve erimesi için 5 dakika daha fırında tutun

6 Pilavın yanında servis yapabilirsiniz

Not: Bu yemeği yaparken tavuk patates mısır gevreği sarımsak ve soya sosu miktarını rahatlıkla arttırabilirsiniz Kalorili olmaması bakımından 1 kutu krema kullanmanızı öneririm Eğer yemeğin miktarını 2 katından fazla arttıracaksanız bu sefer kremayı da 2 kutu kullanın)


Alıntı Yaparak Cevapla