Yalnız Mesajı Göster

Patlıcanlı Piliç Güveç Tarifi - Patlıcanlı Piliç Güveç Yapılışı

Eski 08-25-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Patlıcanlı Piliç Güveç Tarifi - Patlıcanlı Piliç Güveç Yapılışı





Patlıcanlı Piliç Güveç Tarifi - Patlıcanlı Piliç Güveç Yapılışı - Patlıcanlı Piliç Güveç Nasıl Yapılır?

MALZEMELER:

* 2 tane uzun patlıcan
* 400 gr kuşbaşı tavuk eti
* 1 tane iri soğan (10-15 arpacık soğan da olur)
* 4-5 diş sarımsak
* 2 tane sivribiber
* 1 su bardağı taze ya da dondurulmuş bezelye
* 2 tane domates (10-15 çeri domates kullanabilirsiniz)
* 1 tatlı kaşığı biber salçası
* tuz karabiber zeytinyağı

YAPILIŞI:

1 Patlıcanı alacalı soyup halka halka kesin 1 yemek kaşığı tuz attığınız üzerine geçecek kadar suda yarım saat bekletin Sudan çıkarıp sularını süzdürün mutfak peçetesiyle kurulayın
2 Acısını çıkardığınız patlıcanları kızgın yağda kızartın kağıt havlu üzerine alıp bir kenarda bekletin
3 Yağı tencereye alın tavuk etlerini rengi dönene kadar kavurun
4 Sırasıyla yemeklik doğradığınız soğan sarımsak biber ve bezelyeleri tencereye alıp kavurun
5 Salçasını ve baharatlarını katın çok az su ekleyip 7-8 dakika pişirin
6 Pişen tavukları bir fırın tepsisine alın üzerine patlıcanları dizin domates doğrayıp önceden ısınmış 200 dereceli fırında domatesler hafif eriyene kadar pişirin
7 Domates kullanmak istemezseniz kaşar rendesiyle fırınlayabilirsiniz

Alıntı Yaparak Cevapla