Konu
:
Patlıcanlı Piliç Güveç Tarifi - Patlıcanlı Piliç Güveç Yapılışı
Yalnız Mesajı Göster
Patlıcanlı Piliç Güveç Tarifi - Patlıcanlı Piliç Güveç Yapılışı
08-25-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Patlıcanlı Piliç Güveç Tarifi - Patlıcanlı Piliç Güveç Yapılışı
Patlıcanlı Piliç Güveç Tarifi - Patlıcanlı Piliç Güveç Yapılışı - Patlıcanlı Piliç Güveç Nasıl Yapılır?
MALZEMELER:
* 2 tane uzun patlıcan
* 400 gr kuşbaşı tavuk eti
* 1 tane iri soğan (10-15 arpacık soğan da olur)
* 4-5 diş sarımsak
* 2 tane sivribiber
* 1 su bardağı taze ya da dondurulmuş bezelye
* 2 tane domates (10-15 çeri domates kullanabilirsiniz)
* 1 tatlı kaşığı biber salçası
* tuz
karabiber
zeytinyağı
YAPILIŞI:
1
Patlıcanı alacalı soyup halka halka kesin
1 yemek kaşığı tuz attığınız üzerine geçecek kadar suda yarım saat bekletin
Sudan çıkarıp sularını süzdürün
mutfak peçetesiyle kurulayın
2
Acısını çıkardığınız patlıcanları kızgın yağda kızartın
kağıt havlu üzerine alıp bir kenarda bekletin
3
Yağı tencereye alın
tavuk etlerini rengi dönene kadar kavurun
4
Sırasıyla yemeklik doğradığınız soğan
sarımsak
biber ve bezelyeleri tencereye alıp kavurun
5
Salçasını ve baharatlarını katın
çok az su ekleyip 7-8 dakika pişirin
6
Pişen tavukları bir fırın tepsisine alın
üzerine patlıcanları dizin
domates doğrayıp önceden ısınmış 200 dereceli fırında domatesler hafif eriyene kadar pişirin
7
Domates kullanmak istemezseniz kaşar rendesiyle fırınlayabilirsiniz
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul