Konu
:
Meyveli Hindi Göğsü Rostosu Tarifi - Meyveli Hindi Göğsü Rostosu Yapılışı
Yalnız Mesajı Göster
Meyveli Hindi Göğsü Rostosu Tarifi - Meyveli Hindi Göğsü Rostosu Yapılışı
08-25-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Meyveli Hindi Göğsü Rostosu Tarifi - Meyveli Hindi Göğsü Rostosu Yapılışı
Meyveli Hindi Göğsü Rostosu Tarifi - Meyveli Hindi Göğsü Rostosu Yapılışı - Meyveli Hindi Göğsü Rostosu Nasıl Yapılır?
Malzemeler:
850 g kemiksiz hindi göğsü (derisi alınmamış)
bir tutam tuz
1 çorba kaşığı ayçiçek yağı
1 çorba kaşığı maydanoz (kıyılmış; süsleme için)
Meyveli harç:
30 g (2 çorba kaşığı) tuzsuz tereyağı
6 çorba kaşığı soğan (ince doğranmış)
1 iri ekşi elma (kabuğu soyulup
çekirdekli bölümü çıkarıldıktan sonra
küp biçiminde doğranmış)
1 tatlı kaşığı tozşeker
1/4 tatlı kaşığı adaçayı
1/4 tatlı kaşığı karanfil (dövülmüş)
125 g kuru kayısı (küçük parçalar halinde kesilmiş)
60 g kuruüzüm
3 çorba kaşığı tavuk (ya da hindi) suyu
4 çorba kaşığı elma suyu (taze sıkılmış)
Sosu:
1 çorba kaşığı soğan (ince doğranmış)
2 çorba kaşığı sirke
1 su bardağı elma suyu (taze sıkılmış)
1/2 su bardağı tuzsuz tavuk (ya da hindi) suyu
Yapılışı:
Harcı hazırlamak için tereyağını bir tencereye koyup
tencereyi orta ateşe oturtarak
tereyağını eritin Eriyince soğanları koyup
saydamlaşıncaya kadar (yaklaşık 10 dakika) sote edin Elmalar ve tozşekeri katıp
ara sıra karıştırarak
elmalar iyice yumuşayıncaya (ama lapa gibi olmamalıdırlar) kadar (yaklaşık 5 dakika) pişirin Adaçayı
karanfiller
kayısılar
kuruüzümler
tavuk (ya da hindi) suyu ve elma suyunu ekleyip
karıştırın Sonra ateşi kısıp
tencerenin kapağını kapatarak
karışımı bütün suyunu çekinceye (arada 1 kez karıştırın) kadar (yaklaşık 5 dakika) pişirin Tencereyi ateşten alıp
soğuması için bir kenara bırakın (harç
istenirse bir gün önceden hazırlanıp
buzdolabında bekletilebilir)
Önce fırınınızı 180 °C ısıtın Hindi göğsünü deri bölümü alta gelecek biçimde mutfak tezgâhına koyup
keskin bir bıçakla
ince uzun bölümünden kalın bölümüne doğru kapak gibi bir parça kesin (bütünüyle kesilip
ayrılmamasına dikkat edin) Kapağı açıp
göğsü iki parça plastik film arasına yerleştirin ve elinizle üstten bastırarak
yaklaşık 1 cm kalınlığında olacak biçimde yassıltın Plastik filmi atıp
göğüs etinin kalın bölümü üstüne tuzu serperek
üstüne tenceredeki harcı koyun Kapak bölümünü harcın üstüne doğru yuvarlayıp katlayarak
rulo biçiminde sarın Açık iki ucu kapatıp
sicimle rosto biçiminde bağlayın
Ayçiçek yağını ateşe dayanıklı bir cam kaba koyup
kabı orta ateşe oturtarak
yağı ısıtın Isınınca hindi rulosunu deri bölümü alta gelecek biçimde kaba yerleştirerek
3-4 dakika kızartın Sonra deri bölümü üste gelecek biçimde çevirip
kabı fırına vererek
hindi rulosunu keskin bir bıçağın ucu batırıldığında açık renkli
berrak bir sıvı akıncaya kadar (20 - 25 dakika) pişirin Kabı fırından alıp
ruloyu bir servis tabağına çıkararak
bir kenarda sıcak tutun
Sosu hazırlamak için
cam kabı kâğıt mutfak havlusuyla silip
içine soğanları ve sirkeyi koyun Sonra harlı ateşe oturtup
karıştırarak
birkaç dakika pişirin Elma suyu
tavuk (ya da hindi) suyunu ekleyip
sosu 3/4'ünü çekinceye kadar (yaklaşık 10 dakika) pişirin
Hindi rulosunun iplerini kesip
ruloyu 2 cm kalınlığında dilimleyerek
ısıtılmış bir servis tabağına dizin ve maydanozlarla süsleyin Ateşteki kabı alıp
sosu bir kâseye aktararak
meyvalı hindi göğsü rostosunun yanında servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul