Yalnız Mesajı Göster

Fırında Begendili Tavuk Tarifi - Fırında Begendili Tavuk Yapılışı

Eski 08-25-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Fırında Begendili Tavuk Tarifi - Fırında Begendili Tavuk Yapılışı





Fırında Begendili Tavuk Tarifi - Fırında Begendili Tavuk Yapılışı - Fırında Begendili Tavuk Nasıl Yapılır?


Malzemeler:

1 kilo kuşbaşı doğranmış beyaz etli tavuk
1 demet yeşil soğan
3 adet yeşil biber
3 kaşık margarin
4 adet patlıcan
1 kaşık un
2 su bardağı süt
150 gram kaşar

Hazırlanışı:

1 kaşık margarin tencereye konur İri doğranmış yeşil soğan yeşil biber hafifçe çevrilir Tavuklar da içine atılır ve harlı ateşte 10 dakika kadar çevrilir Bu arada tavuklar su bıraktığı için tencerenin kapağı kapanmaz ve tavukların suyunu çekmesi sağlanır
Diğer tarafta patlıcanlar ya fırın tepsisinde veya ateş üzerinde közlenir Öte yandan bir tencerede yağ eritilir Bir kaşık un yağa ilave edilip unun topak topak olmaması için kısık ateşte yavaş yavaş çevrilir
Üzerine 2 su bardağı un ilave edilir ve karıştırmaya devam edilir Közlenen patlıcanlar bu sosun içine atılır ve çevirmeye devam edilir Beğendi koyulaşınca tencerenin altı kapatılır Kenarları yüksek bir payreks kaba tavuklar döşenir
Üzerine ılık olarak veya soğutulmuş beğendi ilave edilir En üste rendelenmiş kaşar serpilerek 180 derecede kaşar peyniri kızarana kadar pişirilir

Alıntı Yaparak Cevapla