Konu
:
Piliçli Mısırlı Krep Tarifi - Piliçli Mısırlı Krep Yapılışı
Yalnız Mesajı Göster
Piliçli Mısırlı Krep Tarifi - Piliçli Mısırlı Krep Yapılışı
08-25-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Piliçli Mısırlı Krep Tarifi - Piliçli Mısırlı Krep Yapılışı
Piliçli Mısırlı Krep Tarifi - Piliçli Mısırlı Krep Yapılışı - Piliçli Mısırlı Krep Nasıl Yapılır?
Malzemeler:
250 g piliç göğsü (deri ve kemikleri ayıklandıktan sonra
iri zar biçiminde kesilmiş)
1/4 tatlı kaşığı tuz
bir tutam karabiber (taze çekilmiş)
1/2 tatlı kaşığı ayçiçek yağı
Krep hamuru:
25 cl (1 su bardağı) yarım yağlı süt
1 yumurtanın sarısı (akını harç için saklayın)
100 g un
15 g (1 çorba kaşığı)tuzsuz tereyağı (eritilmiş)
1 1/2 tatlı kaşığı zerdeçal
bir tutam tuz
bir tutam karabiber (taze çekilmiş)
1/2 tatlı kaşığı kekik
1/2 tatlı kaşığı maydanoz (kıyılmış)
1/4 tatlı kaşığı tarhun
1/2 tatlı kaşığı taze nane (kıyılmış)
1/2 tatlı kaşığı ayçiçek yağı (tavayı yağlamak için)
Harcı:
2 çorba kaşığı ayçiçek yağı
1 arpacık soğanı (doğranmış)
150 g tane konserve mısır (ya da haşlanmış 2 mısırın taneleri)
25 cl (1 su bardağı) tuzsuz tavuk suyu
1 çorba kaşığı krema
125 g lor peyniri (terdhen yarım yağlı)
2 çorba kaşığı taze soğan (ince doğranmış)
1 yumurtanın akı
Yapılışı:
Sulu krep hamurunu yapmak için
sütü ve yumurta sarısını bir salata kâsesinde karıştırın Azar azar ve karıştırarak unu ekleyip
tereyağı
zerdeçal
tuz
karabiber
kekik
maydanozlar
tarhunlar ve naneleri katın
15 cm çapında yapışmayan bir tavaya 1 /2 tatlı kaşığı çiçekyağı koyup
kâğıt mutfak havlusuyla tavayı silin Sonra tavayı orta ateşe oturtup
kızdırın Tava kızınca
hazırladığınız sulu krep hamurundan 2 - 3 çorba kaşığı koyup (dibini örtmeli
ama kenarlara taşmamalıdır)
altın sarısı bir renk alıncaya kadar (30 saniye) kızartın Sonra altüst edip
krepin öbür yüzünü de altın sarısı bir renk alıncaya kadar (15 saniye) kızartın Krepi bir tabağa çıkarıp (kâğıt kadar ince olmalıdır; yeterince ince değilse
sulu hamura 5 cl süt ekleyip
yeni bir krep yapın) Kalan hamurla 7 krep daha yaparak
kızaran her krepi tabaktakilerin üstüne çıkarın Fırınınızı 170 °C ısıtın
Harcı hazırlamak için
küçük piliç parçalarının üstüne tuz ve karabiberi serpin Kalın dipli bir tavaya ayçiçek yağının 1 çorba kaşığını koyup
tavayı orta ateşe oturtarak
yağı ısıtın Yağ ısınınca piliç parçalarını koyup
4 dakika sote ettikten sonra
delikli spatulayla bir tabağa çıkarın Kalan çiçekyağını tavaya koyup
ısınınca arpacık soğanlarını ekleyerek
30 saniye sote edin Sonra konserve mısırları koyup
3 dakika sote ederek
karışımın yaklaşık 1 /3'ünü piliç parçalarının bulunduğu tabağa çıkarın Tavada kalan karışıma tavuk suyunu ve kremayı ekleyip
kısık ateşte 3 dakika pişirin Sonra tavayı ateşten alıp
karışımı blendır kabına aktararak
püre kıvamı alıncaya kadar karıştırın
Lor peyniri
taze soğanların 1 çorba kaşığı ve yumurta akını
piliç parçaları tane mısırlı karışımın bulunduğu tabağa aktararak
iyice karıştırın Her krepin üstüne bu harçtan yaklaşık 4 çorba kaşığı koyup
yuvarlayarak
rulo haline getirin Bir fırın tepsisini 1/2 tatlı kaşığı ayçiçek yağıyla yağlayıp
krepleri katlı bölümleri alta gelecek biçimde tepsiye yerleştirin Üstlerine kaşıkla blendırdaki sosu döşeyip
tepsiyi fırına vererek
krepleri içlerindeki harç iyice pişinceye kadar (yaklaşık 20 dakika) pişirin Tepsiyi fırından alıp
krepleri parçalamamaya dikkat ederek
bir servis tabağına çıkarın ve üstlerine kalan taze soğanları serpip
servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul