Konu
:
Ballı Tavuk Tarifi
Yalnız Mesajı Göster
Ballı Tavuk Tarifi
08-25-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Ballı Tavuk Tarifi
Ballı Tavuk
Malzemeler
500 gram tavukgöğsü
3 yemek kaşığı bal
1 yemek kaşığı mısır nişastası
3 yemek kaşığı soya sosu
4 yemek kaşığı zeytinyağı
1 çay kaşığı köri
Yarım portakalın suyu
1
5 su bardağı su
1 adet kuru soğan
Damak tadınıza göre tuz
karabiber
kekik
Yeşillikler
Hazırlanışı
Tavukgöğsünü parmak kalınlığında doğrayın
Derin ve yayvan bir kaba; bal
soya sosu
karabiber
tuz
kekik
köri
portakal suyunu alın
İyice karıştırıp tavuk etlerini kabın içine alın
20 dakika bekletin
Sürenin sonunda tavuk etlerini terbiyenin içinden süzüp alın
Kızgın yağda her iki tarafını da kızartın
Kızaran tavukları havlu kâğıt üzerine alın
Kuru soğanın kabuklarını soyup küçük küçük doğrayın
Tavaya zeytinyağını alıp kızdırın ve içine soğanları ekleyin
Soğanların kokusu çıkana kadar kavurun
1
5 su bardağı su
terbiye sosu
mısır nişastasını soğanın üzerine ekleyip karıştırın
Bir taşım kaynattıktan sonra tavukları içine ekleyin
5 dakika daha pişirmeye devam edin
Servis tabağına yıkanmış yeşillikleri dizin
Ballı tavuğu yeşilliğin üzerine yerleştirin
Bekletmeden servis yapın
Afiyet olsun
Alıntı
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul