Konu
:
Sebzeli Tavuk Sarma Tarifi(Resimli Anlatım)
Yalnız Mesajı Göster
Sebzeli Tavuk Sarma Tarifi(Resimli Anlatım)
08-25-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Sebzeli Tavuk Sarma Tarifi(Resimli Anlatım)
malzeme
1 adet tavuk gögsü kesilmemis parcalanmamis
1 adet patlican
bir kirmizi dolmalik biber
1 adet yesil kabak
1 dis sarimsak
50 gr kasar
1 yumurta
iki yemek kasigi un
2 avuc dolusu taze kadayif
sos malzemesi
bir adet domates konserve dogranmis
1 kücük arpacik sogani
1 dis sarimsak (sos icin
yarim bag feslegen
tuz karabiber
4 yemek kasigi zeytinyagi sos icin
firca ile sebzelere sürmek icin yarim su bardagi zeytinyag
kizartmak icin ayrica sivi yag
tuz karabiber
yapilisi
öncelikle sebzeleri yikayin soymadan ince dilimler halinde kesin tuzlayin firca yardimi ile yaglayin
teflon izgara tavada sarimsag ive biraz feslegen yapraklar ilave edip sebzeleri izgara yapin
tüm sebzeler bitince bir kenarda bekletin
bir tencereye 4 yemek kasigi zeytinyagin koyun ve sarimsagi sogani ince olarak dograyip domates konservesini icine bosaltip ocaga koyun orta ateste kaynatin yaklasik 35 dakika koyulasip özlessin inecegine yakin feslegen yapraklarini dograyin ocakdan cekip ilimaya alin
diger tarafta tavugu iki naylon arasinda iyice döverek inceltin ebati büyüsün eti incelsin
incelen tavuk etinin üzerine biraz tuz karabiber serpin önce unu serpin yumurtayi bir kapta catalla biraz cirpip firca yardimi ile unlu etin üzerine sürün en üste didiklediginiz kadayiflari serpin
tezgahin üzerine strec folyoyu serin
kadayifli kismi alt gelecek sekilde etinizi ters cevirin
etinizi bos tarafina hazirladiginiz sostan bir iki yemek kasigi sürün
izgara yaptiginiz sebzeleri bir sira patlican bir sira kabak bir sira peynir olacak sekilde tavugun kenar ucuna dizin
folyoyu kaldirarak rulo seklinde sarin tekrar üzerini iyice bir kac kez folyo ile sarinki acilmasin
biraz bu sekilde bekletin yaklasik yarim saat buzdolabinda dursun
isittiginiz sivi yagda her tarafi kizaracak sekilde cevirerek kizartin
patates püresi icin ise 4-5 adet orata boy patatesi soyup kücük küpler halinde kesin üzerine gececek kadar su tuz biraz muskatnus koyarak ocakda suyunu cekecek kadar pisirin sicakken ezip icine 200 gr krema ve 50 gr tereyag koyup iyice ocakda karistirin karabiber serpip tavuk ile her ikisi sicak servis yapin
afiyet olsun
Alıntı
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul