Konu
:
Tavuklu Çökerme
Yalnız Mesajı Göster
Tavuklu Çökerme
08-25-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Tavuklu Çökerme
Tavuklu Çökerme Nasıl Hazırlanır? - Tavuklu Çökerme tarifi
Türküsü ile meşhur Muğla yöresine özgü çökertme yemeğini tavuklu versiyonunu siz de evinizde yapabilirsiniz
Malzemeler (6 kişilik)
300 gram tavuğun göğüs eti
1 adet patates
1 adet lavaj ekmeği
1 çay bardağı süzme yoğurt
1 çorba kaşığı tereyağı
1 çorba kaşığı salça
1 çay bardağı su
Yapılışı:
Öncelikle patatesleri kibrit çöpü gibi doğrayıp kızgın yağda kızartın
Tavuk etini baharatlandırıp ızgarada iki yüzünü de pişirin
İstenirse ekmeği de ızgarada kızartıp tabağa alın üzerine büyük parça halinde kızartılmış tavuk etini koyun
Üzerine kibrit patatesleri ekleyin
Yoğurt ve salçalı sosla servis yapın
Sos için önce tereyağı ve salçayı bir tavada pişirin sonra üzerine suyu ekleyip 5 dakika kaynatın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul