Yalnız Mesajı Göster

Zeytinli Ve Biberli Tavuk Tarifi - Zeytinli Ve Biberli Tavuk Yapılışı

Eski 08-25-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Zeytinli Ve Biberli Tavuk Tarifi - Zeytinli Ve Biberli Tavuk Yapılışı





Zeytinli ve Biberli Tavuk Tarifi - Zeytinli ve Biberli Tavuk Yapılışı - Zeytinli ve Biberli Tavuk Nasıl Yapılır?

Malzemeler:


* 6 adet tavuk baget
* 1 soğan
* 1 defne yaprağı
* 1 diş sarımsak
* 1 adet iri kırmızı biber
* 3 domates rendesi
* 4 yeşil zeytin
* 1/2 çay bardağından 1 parmak fazla zeytinyağı
* kırmızıbiber
* karabiber
* tuz
* limon




Yapılışı:

Düdüklü tencereye zeytinyağını dökün ve tavukları arkalı önlü kızartın Kızartma işleminden sonra tavukları tencereden alıp içine yemeklik doğranmış soğanı ince kesilmiş sarımsağı defne yaprağını çekirdekleri temizlenmiş ve ince kıyılmış biberi atıp 1-2 dakika kadar karıştırarak kavurun

Ardından tavukları tekrar tencereye alın Tüm baharatları ve tuzu ilave ettikten sonra birkaç damla limon sıkıp düdüklünün kapağını kapatıp buharı çıktıktan sonra altını kısıp 20 dakika kadar pişirin

Pişmirme süresinin sonunda buharını iyice çıkarttıktan sonra kapağını açıp içine küçük parçlara bölünmüş ve çekirdekleri çıkarılmış zeytinleri ekleyin Düdüklüyü tekrara kapatıp yine buharı çıktıktan sonra 5 dakika kadar pişirdikten sonra ateşten indirin

Yanına pilav ile veya kuskus pilavı ile servis edebilirsiniz


Afiyet olsun !

Alıntı Yaparak Cevapla