Yalnız Mesajı Göster

Tavuk Budapeşte Tarifi - Tavuk Budapeşte Yapılışı

Eski 08-25-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Tavuk Budapeşte Tarifi - Tavuk Budapeşte Yapılışı





Tavuk Budapeşte Tarifi - Tavuk Budapeşte Yapılışı - Tavuk Budapeşte Nasıl Yapılır?

Malzemeler:

3 adet tavuk göğüs eti
Yarım demet ıspanak
2 yemek kaşığı un
2 adet orta boy kuru soğan (rendelenmiş)
2 yemek kaşığı sıvıyağı
Karabiber
Tuz

Tarifi:

Ispanağı yıkayın Süzüp küçük küçük doğrayın Tavaya sıvıyağı ıspanağı ve rendelenmiş soğanı koyup kavurun 2 yemek kaşığı un ve tuz koyup bekletin

Tavuk göğüslerini döverek inceltip yan yana dizin ve karabiber serpiştirin Ortalarına hazırladığınz ıspanaklı harcı koyun ve rulo yapıp alüminyum folyoya sarın 175 derecelik fırında 35 dakika pişirin

Fırından çıkardığınız rulo şeklindeki etleri dilimleyin Pilav üstüne yerleştirip üzerine hazırladığınız sosu gezdirerek servise sunun



SOSUN TARİFİ

Salça sosu için; zar şeklinde doğradığınız soğanları pembeleşene kadar kavurun Kırmızı pul biber karabiber tuz tavla zarı formunda doğranmış domates ve domates püresini soğanlara ekleyip kısık ateşte 25 dakika pişirin Pişirdiğiniz sosu mikserde çırpın


Alıntı Yaparak Cevapla