Konu
:
Kremalı Tavuk Sote Tarifi
Yalnız Mesajı Göster
Kremalı Tavuk Sote Tarifi
08-25-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Kremalı Tavuk Sote Tarifi
Malzemeler
750g tavuk kalça(ya da göğüs)
1 paket sıvı krema (200ml)
1 çay kaşığı hardal
2 yemek kaşığı sıvı yağ
2 diş sarımsak
Tuz
Fesleğen
Derince bir tavaya ya da teflon tencereye sıvı yağı koyarak küp küp doğradığınız ya da jülyen kestiğiniz tavukları kızgın yağda 2-3 dakika kadar soteleyin ve tencerenin kapağını kapatarak tavukları saldıkları suyu çekene kadar kısık ateşte pişirin
Rendelemiş ya da küçük küçük doğramış olduğunuz sarımsakları tencereye ilave edin
Sıvı krema ve hardalı güzelce karıştırın ve suyunu çeken tavukların üzerine dökün
Kremayı tavuklarınızın miktarına göre dökün ben yarım çay bardağı kadar karışımdan ayırdım çok suyu bir yemek yapmıyoruz o nedenli tüm kremayı boşaltmadım
Tavuklar iyice sosa bulandıklarında yeterli kremayı dökmüşsünüzdür
Şu şekilde de yapabilirsiniz tüm karışımı tencereye boşaltıp servis esnasında kremayı süzerek tavukları tabağa alabilirsiniz
Zaten tavuklar sos ile kaplı olacaktır fazladan kaşık kaşık sosu tabağınıza almanıza gerek yok
Kremanın ilavesinden sonra yemeğin kaynaması yeterli olacak krema kaynadıktan sonra ocaktan alabilirsiniz
Sıcak sıcak servis yapabilirsiniz
Üzerini dilerseniz fesleğen yaprakları ile süsleyebilirsiniz
Alıntı
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul