Yalnız Mesajı Göster

Hamsi Turşusu Tarifi

Eski 08-25-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Hamsi Turşusu Tarifi





Hamsi Turşusu

Malzemeler:

  • 18 Tane Hamsi
  • 5 Kaşık Sirke
  • 4 Diş Sarımsak
  • ½ Demet Maydanoz
  • Tuz
  • Taze Çekilmiş Karabiber
  • Zeytinyağı


Hazirlanis:

Hamsileri temizleyip biraz çukurca bir tabağa dizinÜzerlerine Beş kaşık sirke dökünDört diş sarımsak soyup dövün ve ince kıyılmış maydanozla birlikte hamsilerin üzerine dökünbir saat beklettikten sonra iyice süzdüğünüz hamsileri tek kat olarak servis tabağına dizinüzerine biraz zeytinyağı gezdirip tuz ve biber ekinBütün diş sarımsakla süsleyin15 dakika sosu içine çekmesi için beklettikten sonra servis edebilirsiniz



Alıntı Yaparak Cevapla