Yalnız Mesajı Göster

Kiraz Turşusu Tarifi

Eski 08-25-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Kiraz Turşusu Tarifi






KİRAZ TURŞUSU TARİFİ



2 kg kiraz(miktari size bagli)
Tuz ve su Mutfak: Türk
Süre: 60dk-Fazla
Servis: 8-10
Zorluk: Kolay
Kirazlari toplayip saplarini cikartinKavanoza koyduktan sonra bol tuzlu su yapip uzerini kapliycak sekilde ortunKiraz tursusuna sirke ve sarimsak koyulmaz ama damak tadi deneyebilirsinizAyrica tursunuz olduktan sonra sogan ve sarimsakla kavurup yemenizi tavsiye ediyorum
Afiyet olsun…
Devamında Kiraz Kavurması :
Malzemeler
*500 gr kadar kiraz turşusu
* 2 baş kuru soğan
*Tuz
*Yağ
Hazırlanışı
1 – Turşu bidonundan çıkarılan kirazların çekirdekleri ayıklanır Ayıklanan kirazlar
sıcak suda tuzu çıkıncaya kadar bekletilir ve yıkanır
2 – İnce doğranmış soğanlar tavada kavrulurPembeleşince çekirdekleri çıkarılmış olan kirazlar da kavrulur Hepsi pişinceye kadar kavrulur
3 – Daha sonra da mısır ekmeği ile yenir Varsa fırınlanmış mısır unu ile yapılan mısır
ekmeği tavsiye edilirAyrıca peynirde yanına çok yakışıyormuş

Alıntı Yaparak Cevapla