Konu
:
Kiraz Turşusu Tarifi
Yalnız Mesajı Göster
Kiraz Turşusu Tarifi
08-25-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Kiraz Turşusu Tarifi
KİRAZ TURŞUSU TARİFİ
2 kg kiraz(miktari size bagli)
Tuz ve su Mutfak: Türk
Süre: 60dk-Fazla
Servis: 8-10
Zorluk: Kolay
Kirazlari toplayip saplarini cikartin
Kavanoza koyduktan sonra bol tuzlu
su yapip uzerini kapliycak sekilde ortun
Kiraz tursusuna sirke ve sarimsak koyulmaz ama damak tadi deneyebilirsiniz
Ayrica tursunuz olduktan sonra sogan ve sarimsakla kavurup yemenizi tavsiye ediyorum
Afiyet olsun…
Devamında Kiraz Kavurması :
Malzemeler
*500 gr kadar kiraz turşusu
* 2 baş kuru soğan
*Tuz
*Yağ
Hazırlanışı
1 – Turşu bidonundan çıkarılan kirazların çekirdekleri ayıklanır
Ayıklanan kirazlar
sıcak suda tuzu çıkıncaya kadar bekletilir ve yıkanır
2 –
İnce doğranmış soğanlar tavada kavrulur
Pembeleşince
çekirdekleri çıkarılmış olan kirazlar da kavrulur
Hepsi pişinceye kadar kavrulur
3 – Daha sonra da mısır ekmeği ile yenir
Varsa fırınlanmış mısır unu ile yapılan mısır
ekmeği tavsiye edilir
Ayrıca peynirde yanına çok yakışıyormuş
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul