Yalnız Mesajı Göster

Zencefil Turşusu Tarifi

Eski 08-25-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Zencefil Turşusu Tarifi





Zencefil Turşusu

MALZEMELER

1 adet orta boy taze zencefil (kabuğu soyulmuş)
1 yemek kaşığı tuz
2 su bardağı pirinç sirkesi
1 su bardağı şeker





Hazırlanışı

01 Zencefili ince uzun şeritler halinde doğrayın (bunun için sebze soyacağından faydalanabilirsiniz) Üzerine tuzu dökün ve karıştırın Bir saat boyunca bu şekilde bekleterek zencefilin suyunu bırakmasını sağlayın Suyunu süzün ve zencefilleri kurulayın
02 Pirinç sirkesinin içine şekeri ekleyin ve orta ateşte ara ara karıştırarak kaynayana kadar pişirin Kaynadıktan sonra altını kısın ve 5 dakika daha pişirin
03 Bir kavanoza zencefilleri koyun ve üzerine kaynar haldeki sirkeyi ekleyin Oda sıcaklığına gelene kadar birkaç saat beklettikten sonra kavanozun ağzını sıkıca kapatın ve buzdolabına koyun İki gün geçtikten sonra zencefil tuşunuz servise hazır olacaktır Buzdolabında dilediğiniz kadar saklayabilirsiniz

Alıntı Yaparak Cevapla