Yalnız Mesajı Göster

Asma Filizi Turşusu Tarifi

Eski 08-25-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Asma Filizi Turşusu Tarifi





Asma Filizi Turşusu
&nbspMalzemeler
  • Yarım kilo asma yaprağı filizi
  • 3 su bardağı beyaz şaraptan yapılan sirke
  • 4 diş sarmısak
  • 1 tatlı kaşığı ince kıyılmış taze sarmısak
  • 1 tatlı kaşığı rezene
  • 1 çorba kaşığı şeker
  • Kalın tuz
  • Sızma zeytinyağı
Yapılışı

Asma yaprağı filizlerini yıkayıp iyice süzün yaklaşık 10 dakika bol tuzlu suda haşlayın Kevgirle çıkarıp süzün
Paslanmaz çelik tencerede sirkeyle şekeri ısıtın karıştırın saplarını sarmısakları ekleyin Karışımı soğumaya bırakın
Asma yaprağı filizlerini kavanozlara koyup sarmısak rezene ve taze sarmısak saplarını eşit olarak paylaştırın Kavanozlara biraz zeytinyağı koyun Üç hafta içinde yemeye hazır hale gelen turşu serin bir yerde bir yıl saklanabilir

Alıntı Yaparak Cevapla