Konu
:
Lorlu Biber Turşusu Tarifi
Yalnız Mesajı Göster
Lorlu Biber Turşusu Tarifi
08-25-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Lorlu Biber Turşusu Tarifi
LORLU BİBER TURŞUSU
kolları sıvadım
Yapımı basit
çok uzun süre bekleme gerektirmeyen ve çok değişik bir turşu tarifi
MALZEMELER:
15 çarliston biber
½ kg kor peyniri
Kekik (varsa taze)
Kırmızı pul biber
3 diş sarımsak
Zeytinyağı
tuz
Biberleri yıkayıp saplarını
sonra üstüne kapamak için kenara ayırıyoruz
Biberleri kaynar suda beş dakika haşlıyoruz
Bir tabakta lor peyniri
kekik
kırmızı biberi karıştırıyoruz
Haşlanan biberleri soğuk suya koyup süzdükten sonra içlerini lorla dolduruyoruz
Hava almayacak bir kaba koyup üstünü geçecek kadar zeytinyağı koyup içine sarımsakları
tuzu ve varsa taze kekik dallarını koyuyoruz
Hava almayacak şekilde kapayıp en az 3 gün bekletiyoruz
Ama ben bir hafta sonra yediğimde daha güzel olduğunu düşündüm :)
Afiyet olsun!
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul