Yalnız Mesajı Göster

Karnıbahar Turşusu Tarifi

Eski 08-25-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Karnıbahar Turşusu Tarifi








Karnıbahar turşusu

sarımsak

yeşil biber

iri taneli tuz

isterseniz bikaçtane kornişon

Malzemeler yıkanırTurşu kavanozunun en dibine yeşil biber ve bikaç kalın kalın doğradığımız sarımsaklar koyulurüzerine çiçek çiçek ayırdığımız karnıbaharlar dan bir kısmı koyulurüzerine tekrar yeşil biber ve sarımsak koyulur ve malzememiz bitene kadar bu işlem devam edilir
Dilersek aralara kornişonda atabilirizbu işlemler bittikten sonra bir kaba su koyup tuzu eritir ve turşunun üzerine dökülürKavanozun ağzını iyice kapatıp olana kadar bekletilir

Alıntı Yaparak Cevapla