Konu
:
Culluk Kizartmasi
Yalnız Mesajı Göster
Culluk Kizartmasi
08-25-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Culluk Kizartmasi
ic Malzeme
culluk kizarrmasi firinda
İÇİ:
6 adet çulluk
3 çulluğun içleri
60 gr sadeyağ yada margarin
60 gr çiçek yağı (3 çorba kaşığı)
( 3 çorba kaş
) Tuz ve karabiber
1
5 kahve fincanı su
KIZARTMAK İÇİN:
1
5 kahve fincanı kaynak su
6 yada 12 dilim ekmek
Tuz
80 gr çiçek yağı (4 çorba kaş
)
1- Serince bir yerde 2-3 gün bekletildikten sonra
tüyleri yolunmuş ve tütsülenmiş (şekil 1
2) 6 adet çulluğun gerilerinin alt kısımlarındaki boşluğu bir bıçakla kestikten sonra buradan içeriye parmak sokmak suretiyle hayvanların içlerini çıkarmalı ve içlerinden çıkan yürek ciğer ve bağırsakları sonradan kullanmak üzere bir tarafa bırakılmalıdır
2- Çullukları
içine rahatça alabilecek küçük bir tepsi
ya da bir tencereye 3 silme çorba kaşığı sadeyağ
ya da margarin ile içlerini çıkartmış olduğumuz çullukların bir tarafları iyice pembeleştikten sonra diğer taraflarını çevirmek suretiyle bunları çok kızgın fırında 18-22 dakika arasında kızarmaya bırakmalıdır
3- Kuşlar pişmekte iken
diğer taraftan da küçük bir kaba 3 silme çorba kaşığı çiçek yağı koyarak kızdırmalı
sonra da kızdırılmış bu yağa
bir tarafa ayırmış olduğumuz ciğer ve bağırsaklarla 1 kahve kaşığı karabiber ve bir tatlı kaşığı da tuz koyarak
arada bir karıştırmak suretiyle bunları 8 dakika kadar sote etmeli
sonra kabı ateşten alarak
çatalla üstlerine iyice bastırmak suretiyle içleri ezmelidir
4- Sonra
ezmiş olduğumuz bu içleri
kenar kabukları çıkarılmış ve aşağı yukarı 4 santim en 6 santim boy ve yarım santim inceliğinde dilimlere kesilmiş ve her iki tarafları da nar gibi oluncaya kadar 4silme çorba kaşığı çiçek yağında kızartılmış 6
ya da 12 dilim kızarmış ekmeklerin üstlerine tereyağı sürer gibi eşit bir surette bu içleri sürmeli ve üstlerine iç sürülmüş bu kızarmış ekmekleri servis tabağına yerleştirdikten sonra
pişir olduğumuz kuşlar
birer ya da ortalarından ikiye kesilmiş olarak kızartılmış ekmeklerin üstlerine oturtmalıdır
5- Kuşların içinde piştiği kızartma yağına da bir buçuk kahve fincanı su koyarak
kuvvetli ateşte kabı kazırcasına karıştırarak
bu konyaklı ve yağlı suda
ancak bir taşım kaynatmalı ve salçalığa alarak
çullukları yanında salçası olduğu halde servis yapmalıdır
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul