Konu
:
Beykoz Pacasi...
Yalnız Mesajı Göster
Beykoz Pacasi...
08-25-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Beykoz Pacasi...
10 adet paça
2 adet limon
5 diş sarımsak
1 kaşık zeytinyağı
1 adet francala
5 kaşık margarin
2 kaşık tereyağı
3 kaşık un
6 adet yumurta
tuz
Yapılışı
Paçalar usulüne uygun ayıklanıp
tütsülenir
Kıl kaseleri çıkarıldıktan sonra
bol suda haşlanır
Francala ortadan ikiye
o da ince uzun dilimlere
uzun dilimlere de ortadan ikiye ayrılır
Bu dilimler margarinle bir tavada iyice kızarana kadar kavrulur
Bir tepsiye oturtulur ve üzerine yağı ayrılmış bol paça suyu dökülür
Hafif ateşte şişene kadar pişirilir
Bir tepsiye yerleştirilen her dilimin üzerine bir parça oturtarak ısıtmaya devam edilir
Başka bir tencereye 2 kaşık tereyağ konur
erirken
içine yumurtalar kırılır
Tuz
iki limonun suyu
un
sarımsak
zeytinyağı ilave edilir
Karıştıra karıştıra içine 3 bardak yağı alınmış paça suyu katılır
Koyulaşmaya yüz tutunca
ateşten indirilir
Ekmekli paçanın üzerine dökülür
Sıcak servis yapılır
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul