Konu
:
Sebzeli Lazanya Tarifi (Resimli)
Yalnız Mesajı Göster
Sebzeli Lazanya Tarifi (Resimli)
08-25-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Sebzeli Lazanya Tarifi (Resimli)
Beşamel sos için malzemeler:
- 50 gr tereyağ / margarin
- Yarım su bardağı un
- 4 su bardağı az yağlı süt
- Bir tutam karabiber
varsa muskat rendesi
- Yarım küp tavuk bulyon
Eklenecek sebzelerin malzemesi:
- Renkli dolmalık biberler
havuç
kabak
patlıcan
taze soğan
mantar
sarımsak…
(Sevdiğiniz tüm sebzeler olabilir
)
Diğer malzemeler:
- 1 paket lazanya (500 gr)
- 1 su bardağı az yağlı kaşar peyniri rendesi (200 gr) (Parmesan veya istediğiniz bir çeşit peynir olabilir
)
- 1 yemek kaşığı zeytinyağı veya sıvı yağ
Beşamel sosun hazırlanması:
Orta boy bir tencereye yağı koyun
Yağ eriyince
içine unu ekleyin ve bir süre karıştırın
Ardından içine yavaş yavaş sütü ekleyin
Bu arada sürekli karıştırmaya devam edin
Karabiberi ve muskat rendesini de ekleyin
Kıvamı koyulaşıncaya kadar pişirin
Ocaktan aldığınız beşamel sosunu soğuması için bir kenara bırakın
Kullanıncaya kadar arada bir karıştırın ki
üzeri kabuk bağlamasın
Sebzelerin hazırlanması:
Tüm sebzeleri tavla zarı büyüklüğünde doğrayın
Eğer hepsini aynı biçimde keserseniz
lazanyanın içinde daha hoş duracaktır
Sarımsakları daha ince doğrayın
Tavaya sıvıyağ
tuz
karabiber
kırmızı biber koyup
sebzeleri de ekleyin
Sebzeler yumuşayıncaya kadar birkaç dakika kavurun
Aynı şeyi
200 derece fırında da yapabilirsiniz
Pişirme süresi tamamen arzunuza göre değişebilir: Eğer sebzeleri diri seviyorsanız az süre
eğer daha püremsi seviyorsanız daha fazla süre pişirin
Lazanyaları
içine biraz tuz eklediğiniz kaynar suda makarna haşlarmış gibi 5 dakika haşlayın
(Ardından buzlu suda şoklamanız tavsiye ediliyor
) Kurumaları için mutfak havlusunun üzerine serin
Lazanyayı yapacağınız borcamın dibini sıvı yağ ile yağlayın
İnce bir tabaka beşamel sosu sürün
Üzerine bir katman lazanya serin
Bir kat daha beşamel sürün
Üzerine sebzelerin bir kısmını ve bir miktar peynir rendesi ekleyin
Elinizdeki malzeme bitene kadar bu şekilde katlar oluşturun
En üste sebze koymayın
sebzeler aralarda olsun
En üste beşamel sürüp
kalan peynirleri serpebilirsiniz
Borcamı folyo ile kaplayın
İsterseniz lazanyayı birkaç gün sonra pişirmek üzere buzdolabına koyabilirsiniz
Pişireceğiniz zaman oda sıcaklığına gelmesi için 1 saat önceden bızdolabından çıkarın
170 derece fırında 50 dakika pişirin
Folyoyu çıkarın ve üstü kızarıncaya kadar
birkaç dakika daha fırında tutun
Dilimlemeden önce mutlaka 15 dakika bekleyin ki
hem dağılmasın
hem hamur olmasın
Afiyet olsun
Alıntı
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul