Yalnız Mesajı Göster

Karpuzlu Eskimo

Eski 08-25-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Karpuzlu Eskimo





Bu değişik serinleticiyi hazırlamak için öncelikle ince bir kartonbirkaç dondurma çubuğu ve birkaç adet düz çay bardağına ihtiyacımız var10 adet düz çay bardağını buzluğa koyup soğutun
1-1 cm eninde ve 4-5 cm uzunluğundabardak ağzını birer santim taşacak şekilde karton şeritler kesinHer bir şeritin ortasını keskin bir bıçağın ucuyla 1 cm delinÇubukları yarısına kadar batırıp çubukları hazırlayın
2-Karpuzun içini bir kaşıkla oyup blendıra koyunAkıcı bir kıvama gelince süzgeçten geçirip bir sürehiye boşaltın
3- Bardaklara paylaştırıp çubukları tam ortasına batırınBuzlukta ertesi güne kadar bekletintamamen donduktan sonra kartonları çıkarıp sadece cubukla kalmalarını sağlayınServis yapmadan önce bardakalrı ılık suya batırıp 1-2 saniye sonra alınİki elinizin arasında birkaç defa yuvarladıktan sonra kalıpta alıp servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla