Konu
:
Karpuzlu Eskimo
Yalnız Mesajı Göster
Karpuzlu Eskimo
08-25-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Karpuzlu Eskimo
Bu değişik serinleticiyi hazırlamak için öncelikle ince bir kartonbirkaç dondurma çubuğu ve birkaç adet düz çay bardağına ihtiyacımız var
10 adet düz çay bardağını buzluğa koyup soğutun
1-1 cm eninde ve 4-5 cm uzunluğundabardak ağzını birer santim taşacak şekilde karton şeritler kesin
Her bir şeritin ortasını keskin bir bıçağın ucuyla 1 cm delin
Çubukları yarısına kadar batırıp çubukları hazırlayın
2-Karpuzun içini bir kaşıkla oyup blendıra koyun
Akıcı bir kıvama gelince süzgeçten geçirip bir sürehiye boşaltın
3- Bardaklara paylaştırıp çubukları tam ortasına batırın
Buzlukta ertesi güne kadar bekletin
tamamen donduktan sonra kartonları çıkarıp sadece cubukla kalmalarını sağlayın
Servis yapmadan önce bardakalrı ılık suya batırıp 1-2 saniye sonra alın
İki elinizin arasında birkaç defa yuvarladıktan sonra kalıpta alıp servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul