Konu
:
Zeytinyağlı Kurutulmuş Patlıcan Dolması Tarifi
Yalnız Mesajı Göster
Zeytinyağlı Kurutulmuş Patlıcan Dolması Tarifi
08-25-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Zeytinyağlı Kurutulmuş Patlıcan Dolması Tarifi
Zeytinyağlı Kurutulmuş Patlıcan Dolması Tarifi
Zeytinyağlı Kurutulmuş Patlıcan Dolması nasıl Yapılır
Zeytinyağlı Kuru Patlıcan Dolması tarifi
Zeytinyağlı Kurutulmuş Patlıcan Dolması yapılışı
Oktay Usta Zeytinyağlı Kuru Patlıcan Dolması
Zeytinyağlı Kuru Patlıcan Dolması Tarifi İçin Malzemeler:
1 dizi kuru patlıcan
her dolma tanesi için 1 yemek kaşığı pirinç
1 su bardağı sızma zeytinyağı
2 yemek kaşığı kuru nane
6 adet orta boy kuru soğan
3 yemek kaşığı koruk veya nar ekşisi
1 yemek kaşığı dolusu toz şeker
1 tatlı kaşığı dolusu tuz
1 tatlı kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı kırmızıbiber
1 tatlı kaşığı pulbiber (arzuya göre acı)
1 limonun suyu
1 tatlı kaşığı tarçın
Hazırlanışı:
Patlıcanları yıkayarak 2 saat sıcak suda bekleterek yumuşamalarını sağlayın
Süzerek tencereye alıp sıcak su ilave ederek pişirip tekrar süzün
Tencereye yağı koyup yemeklik doğradığınız soğanın üzerine tuz ve şeker ekleyerek iyice kavurun
Yıkayıp süzdüğünüz pirinçleri de katarak kavurmaya devam edin
Kavrularak tanelenen pirinçlere 1 bardak sıcak su nar ekşisi ve limon suyunu ilave edip tencerenin ağzını kapatarak kısık ateşte pirinçlerin suyunu çektirin
Tencereyi ocaktan alıp pirinçlerin üzerine tüm baharatları ekleyerek tencerenin kapağını kapatıp hazırladığınız dolma harcını demlendirin
Soğuyunca haşlamış olduğunuz patlıcanları gevşek bir şekilde doldurup tencereye sıralayın
Üzerine yarısına kadar su doldurarak önce harlı sonra kısık ateşte pirinçler yumuşayana kadar pişirin
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul