Konu
:
Harika Mangal Tarifleri
Yalnız Mesajı Göster
Harika Mangal Tarifleri
08-25-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Harika Mangal Tarifleri
Harika Mangal Tarifleri
Bu yaz mutfaktan dışarı çık ve arkadaşların için bahçede güzel bir barbekü partisi ver
Kırmızı et pişirme yöntemi!
Elinde kalın bir et varsa altını yuvarlak
üstünüde ortasında göz gibi kemik olacak şekilde kesersen yağları elemiş olursun
Üst bölgeden kontrfile çıkartabilirsin
Yan bölgelerde yer alan etlerde iyi tercihler arasındadır
Izgaraya koymadan önce etleri 12 saat önceden marineye yatırmak işini kolaylaştırır
İyi bir marine
biraz asidik malzemeler biraz da tatlandırıcı sıvılardan (soya sosu
meyve suyu
biraz veya şarap artı hardal ve baharatlar) oluşur
Et harlı ateşte pişmeli ve kan damlacıkları akmaya başladığı anda diğer yüze çevirmelisin ve böylece eti mükemmel bir şekilde pişirmiş olursun
Etleri pişirirken üstüne kesinlikle bastırmamalısın
Termometre kullanmak herzaman en sağlıklı sonucu verir
Kıyma için en güvenilir ısı 70
orta
az pişmiş bir et için de 63 derecedir
Yoğurtla marine edilmiş sığır filetosu
125 gr az yağlı sade yoğurt
60 gr maydanoz
1 yemek kaşığı limon suyu
1/2 yemek kaşığı paprika
1 diş sarımsak
kıyılmış
Tuz
2 fileto et(12-150 gr)
30 gr az yağlı mayonez
1
Et ve mayonez haricindeki bütün malzemeleri bir kasede iyice karıştır
Sonra bunu ikiye böl
2
Plastik bir torbanın içine karışımı döküp eti içine at
Her yerini iyice kapladıktan sonra bir gece buzdolabında beklet
İkinci karışıma mayonez ekleyip onu da dolaba kaldır
3
Harlı ateşte bir kez çevirerek etleri pişir
Sosu üzerine dök ve servis yap
Beyaz et pişirme yöntemi!
Genelde çekilmiş tavuk veya hindi
derisiyle de karıştırılır dolayısıyla yğ ve kalori miktarı artar
Izgaraya koymadan önce tavuğu 2 saat
hindiyi ise bir gece sosta beklet
Lezzeti artırmak için pekmez veya bal da ilave edebilirsin
Eğer kemiksiz et pişiriyorsan yüksek ateşte üç ile altı dakika arası tutmalısın
Kemikli parçaları ise arta ateşte 12-15 dakika arası tutabilirsin
Barbekü sos tatlı olduğundan çok fazla sürmek hata olur
Şeker uuzn süre ateşte kaldığında
etten daha önce kömürleşmeye başlaması hoş olmayabilir
Pişirme konusunda
çekilmiş tavuk 73 derecede
göğüs gibi etleri de 76 derecede pişir
Ballı ve Zencefilli Tavuk
3 yemek kaşığı limon suyu
Yarım yemek kaşığı susam yağı
Yarım yemek kaşığı az sodyumlu soya sosu (varsa)
Yarım yemek kaşığı bal
2 yemek kaşığı zencefil
doğranmış
1 diş sarımsak
doğranmış
2 adet tavuk göğsü
Somon
ton ve kılıç balığı etleri hazırlanması en kolay olanlardır çünkü kalın ve yoğun olduğundan ufalanmaz
Izagaraya koymadan önce Biraz tuz
karabiber ve limon suyu ihtiyacın olan lezzeti sağlamakta yeterli olur
Hangi balığı seçersen seç
saydamlığını yarı yarıya kaybettiğinde pişmiş olduğunu anlayacaksın
Eğer balığı kuru bir ızgaranın üzerinden yapmaya kalkarsan misafirlerine sadece bir felaket sunmuş olursun
Balığın piştiğini anlamak oldukça kolaydır
Ancak sen yine de ikinci kez kontrol etmek istiyorsan 63 derecede olup olmadığına bakabilirsin
Izagara Somon
80 gr düşük sodyumlu soya sosu
60 gr portakal suyu konsantresi
2 yemek kaşığı zeytinyağı
2 yemek kaşığı domates suyu
1 tatlı kaşığı limon suyu
yarım tatlı kaşığı Dijon hardal
1 yemek kaşığı yeşil soğan
doğranmış
1 diş sarımsak
doğranmış
yarım zencefil
doğranmış
2 somon
1
Ufak bir kasede somon hariç tüm malzemeleri karıştır ve bir yemek poşetinin içine koy
Sonra somonu ekle
2
Buzdolabında iki saat beklet
3
Her bir yüzünü harlı ateşte dört
Sebze pişirme yöntemi:
Patlıcan
soğan
kabak
tatlı biber ve mısır gibi içeriğinde bol su bulunan sebzeler ızgara için uygundur
Izgaraya koymadan önce en sevdiğin et ve tavuk soslarını sebzelerde de kullanabilirsin; hem de daha az bir çabayla
Mantar
kabak
tofu ve soğan gibi hassas sebzeler için 30-40 dakika yeterli olur
Sebezelerin yanmaması için orta ateşte sık sık çevirerek pişirmelisin
Patlıcan
soğan
patates
havuç ve kabak gibi diri sebzeleri ateşe yakın bir ızgaranın üzerinde pişirebilirsin
Mantar ve biberlerin mahvolmamasını istiyorsan direkt ateşin üzerine koymamalısın
Körili Mantarlı Burger
1 paket mantar(250 gr)
120 gr az yağlı sade yoğurt
60 gr lime suyu
1 tatlı kaşığı limon çeşnisi
1 diş sarımsak
doğranmış
1 tatlı kaşığı kişniş otu
1 tatlı kaşığı acı kırmızıbiber
1 tatlı kaşığı köri tozu
2 adet hamburger ekmeği
1
Mantarları ikiye böl
2
Ekmekler hariç tüm malzemeleri karıştır
Bu karışımı en az bir saat buzdolabında beklet
3
Ateşi orta ısıya getir
Kaışımdan burger şeklinde ayırdığın parçayı ızgara koy ve her bir yanını üç
dört dakika pişir
4
Ekmeklerle birlikte servis yap
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul