Konu
:
Aydın Yöresinden Yemekler - Keşkek Yemeği
Yalnız Mesajı Göster
Aydın Yöresinden Yemekler - Keşkek Yemeği
08-25-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Aydın Yöresinden Yemekler - Keşkek Yemeği
1 adet tavuk veya 1kg kuzu eti
tereyagi
tuz
su
Hazirlanisi : 1kg ayiklanmis ve yikanmis bugday genis bir tencerenin içinde kaynatilir
iyice kaynayan ve ortalarindan ayrilan bugdaylar bir süzgeç içine alinarak suyu süzülür ve bugdaylar ezilir
ayri bir tencerede kaynayan etlerde et suyunun içersinden çikarilirak lif lif olacak sekilde parçalanir
büyük ayri bir tencerenin içine kaynayan ve ezilen bugdaylar koyularak üzerine etsuyu ilave edilerek karistirilir
yeteri kadar et suyu koyulduktan sonra lif lif hazirlanan etler bugdayin içine ilave edilerek karistirilir
tahta kepçe ile karistirilan keskek
karistirilirken ezilmeye devam edilir
iyice sakiz gibi oluncaya kadar karistirilarak pisirilir
servis tabaklarina hazirlanan keskegin üzerine tereyagi ile kavrulan kirmizi biberli sosu gezdirilerek sicak servis yapilir
aydin ve yöresi dügünlerinin bas yemegi
sofralarin bas tacidir
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul