Konu
:
Fıtçın-Çerkez Böreği(Resimli Anlatım)
Yalnız Mesajı Göster
08-25-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Hamuru için:
Yarım su bardağı süt
2 kaşık yoğurt
1 çay bardağı sıvı yağ
Tuz
Bir tutam şeker
Yarım paket yaş maya
İç harcı için:
300 gr
kuzu kıyma
1 baş rendelenmiş kuru soğan
2 adet minik küpler halinde doğradığımız domates
2 diş sarımsak
Tuz
Karabiber
1 yemek kaşığı pul biber
2-3 adet ince kıyılmış sivribiber
2 çay bardağı su
Yapılışı:
Hamuru malzemelerine unu ele yapışmayacak yumuşak bir hamur oluncaya kadar ekleyip yoğuruyoruz
Ilık bir ortamda dinlenmeye bırakıyoruz
Hamur mayalanırken içini hazırlıyoruz
Kıymayı
domatesleri
rendelenmiş soğanı
ezilmiş sarımsağı ve diğer tüm malzemeleri iyice harmanlıyoruz
Harmanlama işleminin sonunda hamurun üzerine rahatça yayabileceğimiz sulu ve çiğ bir kıyma harcı olacak içimiz…
Mayalanan hamuru ikiye ayırıp yarısını tezgahın üzerinde 0
5 cm
kalınlığında oklava ile açıyorız ve yuvarlakça (benim yuvarlak tepsim küçük oldu kare kullandım) bir tepsiye ilk katı yayıyoruz
Hamuru tepsinin kenarlarından biraz taşırıyoruz ve üzerine kıyma harcımızı her tarafa eşit olarak dağıtıyoruz
Harç üzerine küçük tereyağı parçaları yerleştiriyoruz
Hamurun ikinci yarısına da aynı işlemi uyguluyoruz ve kıymaların üzerine seriyoruz
Kenarlarından hafifçe taşırdığımız ilk kat hamurun kenarını üst katın üzerine örterek elimizle şekilli olarak birleştiriyoruz
Üzerine yumurta sarısı sürüp üst kattaki hamurun tam ortasına çay tabağı kadar bir delik açıyoruz
Açtığımız deliğin kenarlarına bıçakla kesikler atıp ortaya çıkan minik yaprakları kenara doğru kaldırıyoruz
Hamurun ortasında ayçiçeği gibi bir görüntü oluşuyor
bunun amacı hamurun içinde su birikmesini engellemek ve kıymaların pişmesini sağlamak…
170 derece fırında üzeri iyice kızarana kadar pişirip sıcak olarak üçgen şeklinde ve tabii ki ayranla servis yapıyoruz
Afiyet olsun
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul