Konu
:
Aydın Yöresinden Yemekler - Paşa Böreği
Yalnız Mesajı Göster
Aydın Yöresinden Yemekler - Paşa Böreği
08-25-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Aydın Yöresinden Yemekler - Paşa Böreği
Pasa Böregi
3 yumurta bir fincan zeytinyagi veya çicek yagi
biraz tereyagi yarim kilo taze dana kiymasi
1/2 kg yogurt çam fisitigi 2 bardak et suyu
maydonoz
karabiber
kirmizi toz biber
tuz
Hazirlanisi : önce biraz yag
karabiber varsa çam fistigi ve maydonoz karistirilarak bir tavada kavrulur
un sadece yumurta ile yogurulur
bir yemek tabagi çapinda yarim santi kalinliginda yufkalar açilir
( sekiz tane kadar)
herbiri teker teker tavada kizartilir
( bunlar nemli bir beze sarilip serin bir yerde saklanilarak istenildigi zaman kullanilir
) hamur hazirdir
Genis bir kapta et suyu kaynatilir
daha önce pisirilen yufkalar et suyunda her iki tarafi islanarak tek tek kabartilir
aralarina hazirlanan kavrulmus kiymalar konan 3 yufakanin en üstüne yeniden kiyma ve yogurt konulur
Tereyagi ile tavada kizdirilan kirmizi biberle hazirlanan renkli sos üzerine gezdirilir
sicak olarak servis yapilir
Yörede çok makbul sayilan bir börektir
Aydin sofralarinin yüz akidir
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul