Konu
:
Siron Tarifi(Resimli)
Yalnız Mesajı Göster
Siron Tarifi(Resimli)
08-25-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Siron Tarifi(Resimli)
Karadeniz mantısı olarakta bilinen siron mantısı tarifi
Malzemeler:
4 adet yufka
1 adet et su bulyon
200gr kıyma
1 adet küçük boy soğan
3 çorba kaşığı sıvıyağ
1 adet kırmızı biber
1 adet sivri biber
1 adet domates
1 tatlı kaşığı domates salçası
1 çay kaşığı biber salçası
1 silme çay kaşığı karabiber
Yeterince tuz
Üzeri için:
Yoğurt (sarımsak ilave edilebilir)
Sosu için:
2 çorba kaşığı sıvı yağ
1 tatlı kaşığı domates salçası
1 çay kaşığı pulbiber
Tüm malzemeyi teflon tavada karıştırarak salçalar eriyip yağ kızana kadar orta kısık ateşte pişirilir
Yapılışı:
Yufkaları sıkıca rulo şeklinde sarılır3-4 santim eninde kesilir
Isıya dayanıklı cam fırın kabına sıkıca yerleştirilir
200C ısılı fırında yufkalar kızarana kadar pişirilir
Soğan soyulup yemeklik doğranır
Domatesin kabuğunu soyup rondoya yerleştirin
Üzerine salçalar ve baharatları ilave edin
Püre haline getirin
Kırmızı biber ve sirvibiberi ortasını çıkartın
Orta kalınlıkta doğrayın
Sıvıyağ ve soğanları tavaya alıp pembeleşinceye kadar kavurun
Biberleri ilave edip yumuşayınca kıyma eklenir ara sıra karıştırarak kavrulur
Üzerine hazırladığımız sos eklenir
Domatesler suyunu çekene kadar pişirilir
Et su bulyon ilave edileceği için az miktarda tuz ilave edip karıştırın
Ocağı kapatın
Et su bulyonu 1lt
sıcak suda eritin
Bir taşım kaynatın
Kızaran sıcak yufkaların üzerine etsu bulyonu gezdirerek dökün
Yufkalar suyunu çektiğinde servis tabaklarına yada borcama alın
Üzerine yeteri kadar yoğurttan ilave edin
Üzerine hazırladığımız kıymalı harçtan ilave edelim
Hazırladığımız sostan gezdirelim
Sıcak sıcak servis yapılır
Afiyet olsun
Alıntı
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul