Yalnız Mesajı Göster

Siron Tarifi(Resimli)

Eski 08-25-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Siron Tarifi(Resimli)





Karadeniz mantısı olarakta bilinen siron mantısı tarifi



Malzemeler:
4 adet yufka
1 adet et su bulyon
200gr kıyma
1 adet küçük boy soğan
3 çorba kaşığı sıvıyağ
1 adet kırmızı biber
1 adet sivri biber
1 adet domates
1 tatlı kaşığı domates salçası
1 çay kaşığı biber salçası
1 silme çay kaşığı karabiber
Yeterince tuz
Üzeri için:
Yoğurt (sarımsak ilave edilebilir)
Sosu için:
2 çorba kaşığı sıvı yağ
1 tatlı kaşığı domates salçası
1 çay kaşığı pulbiber
Tüm malzemeyi teflon tavada karıştırarak salçalar eriyip yağ kızana kadar orta kısık ateşte pişirilir
Yapılışı:
Yufkaları sıkıca rulo şeklinde sarılır3-4 santim eninde kesilirIsıya dayanıklı cam fırın kabına sıkıca yerleştirilir200C ısılı fırında yufkalar kızarana kadar pişirilir
Soğan soyulup yemeklik doğranır
Domatesin kabuğunu soyup rondoya yerleştirinÜzerine salçalar ve baharatları ilave edinPüre haline getirin
Kırmızı biber ve sirvibiberi ortasını çıkartınOrta kalınlıkta doğrayın
Sıvıyağ ve soğanları tavaya alıp pembeleşinceye kadar kavurunBiberleri ilave edip yumuşayınca kıyma eklenir ara sıra karıştırarak kavrulurÜzerine hazırladığımız sos eklenirDomatesler suyunu çekene kadar pişirilirEt su bulyon ilave edileceği için az miktarda tuz ilave edip karıştırınOcağı kapatın
Et su bulyonu 1ltsıcak suda eritinBir taşım kaynatın
Kızaran sıcak yufkaların üzerine etsu bulyonu gezdirerek dökünYufkalar suyunu çektiğinde servis tabaklarına yada borcama alın
Üzerine yeteri kadar yoğurttan ilave edin
Üzerine hazırladığımız kıymalı harçtan ilave edelimHazırladığımız sostan gezdirelim
Sıcak sıcak servis yapılır
Afiyet olsun


Alıntı

Alıntı Yaparak Cevapla