Konu
:
Yoğurtlu Yahni Tarifi
Yalnız Mesajı Göster
Yoğurtlu Yahni Tarifi
08-25-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Yoğurtlu Yahni Tarifi
Yoğurtlu Yahni tarifi
Malzemeler
500 gram koyun eti
1 kg soğan
1 kg süzme yoğurt
1 su bardağı nohut
1 bardak süt
1 çay bardağı yağ
1 yumurta akı
Nane
Yarım kaşık kabartma tozu
Yapılışı
500gram parca koyun eti tencereye konarak bol sudan geçirilerek süzülür
Etler orta ocak ateşinde suyunu çekip kavrulana kadar pişirilmeye bırakılır
Yahni yemeğine 1 tatlı kaşığı tuz eklenir
Bir tencereye 7 çorba kaşığı yoğurt
1 bardak süt
yumurtanın beyazı ve yarım çay bardağı zeytinyağı ilave edilerek karıştırılır
Amaç yoğurdun sulandırılmasıdır
1 çay kaşığı kabartma tozu ve 1 çay kaşığı kadar şeker ilave edilerek yoğurt iyice karıştırılır
Etler orta ocak ateşinde suyunu çekip kavrulduktan sonra içerisine yarım çay bardağı kadar zeytinyağı eklenerek karıştırılır
Yağda birkaç dakika kavurduktan sonra üzerini 2-3 parmak geçecek kadar kaynar su ilave edilir ve yeniden pişmeye bırakılır
Bir tencereye 1
5 litre kadar kaynar su konularak orta ocak ateşine alınır
İçerisine doğranmış 1 kg soğanlar da eklenerek haşlamaya bırakılır
Ortalama 15 dakika pişirilen soğanlar süzülüp sudan geçirilerek yeniden süzülür
Amaç soğanın acısının gitmesidir
Kaynar su ilave edilen etler suyunu çekmeden yumuşadığında kısık ocak ateşine alınmalıdır
Ardından bir gece önceden ıslatılan 1 su bardağı nohut ve üzerini geçecek kadar kaynar su ilave edilir
Yeniden su kaynamaya başladığında ortalama 5 dakika sonra içerisine acı suyu alınmış 1 kg doğranmış soğan ilave edilir ve demlenmeye bırakılır
Ancak kısık ocak ateşinde olmalıdır
İçerine soğanların hizası kadar kaynar su ve 1
5 tatlı kaşığı tuz ilave edilir
Soğanlar yumuşadıktan sonra ocak ateşinden alınmalıdır
Hazırlanan yoğurtlu harç orta ocak ateşinde devamlı olarak karıştırılır
İçerisine 1 tatlı kaşığı şeker eklenerek sürekli karıştırılır
Parmak ucu ile kontrol edilerek kaynama başlamadan ocak ateşinden alınmalıdır
Haşlanan soğanlı etin suyundan kepçe ile alınarak yoğurtlu harcın kesilmemesi için yoğurda karıştırılır
Ardından yoğurt soğanlı ete boca edilir
Küçük bir tavaya 1 çay bardağı kadar zeytinyağı eklenerek içerisine 2 yemek kaşığı kadar nane eklenerek yağı soğuk bırakılarak orta ocak ateşinden alınır
Yoğurtlu olan yahninin üzerine yağlı nane eklenerek servis edilir
Yemeğin yapılış süreci ortalama 1 saat olup 6 kişilik servis edilir
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul