Konu
:
Aydın Yöresinden Yemekler - Pazı Kavurması
Yalnız Mesajı Göster
Aydın Yöresinden Yemekler - Pazı Kavurması
08-25-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Aydın Yöresinden Yemekler - Pazı Kavurması
PAZI KAVURMASI
Malzemeler:
(2-3 kişilik)
- 1 bağ pazı
- 1 adet kuru soğan
- 2-3 diş sarımsak
- 2-3 adet kuru biber
- 1 kahve fincanı zeytinyağı
- 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
- Tuz
karabiber
pul biber (arzu edilirse)
Yapılışı:
1
Pazıları geniş bir tencerede kaynayan suya atın
bekletmeden hemen çevirerek süzgeçle çıkartın
Soğuk sudan geçirin
suyunu sıkarak doğrayın
2
Tavada zeytinyağını ısıtın
doğranmış soğan ve sarımsakları kavurun
Kuru biberleri yıkadıktan sonra ufalayarak ekleyin
Birkaç kez çevirdikten sonra pazıları da ekleyin
Tuz
karabiber
kırmızı toz biber ve acı severseniz pul biber ekleyip 5-10 dk kadar kavurun
Yumurtalı versiyonu:
Bir de yumurtalı versiyonu var pazı kavurmasının
Daha besleyici
daha dengeli bir yemektir
lezzetlidir de
ama biz pazıyı sade haliyle sanırım daha çok seviyoruz
Yumurtalı yapmak istersek kuru biber eklemiyoruz
soğan-sarımsaklar kavrulduktan sonra pazıları ekliyor
pişmesine yakın 2-3 yumurta kırıp fazlaca karıştırmadan kapağını kapatıyoruz
Her iki versiyon üzerine de sarımsaklı süzme yoğurt servis önerisidir:)
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul