Konu
:
Müccezzaga Tarifi
Yalnız Mesajı Göster
Müccezzaga Tarifi
08-25-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Müccezzaga Tarifi
Müccezzaga Tarifi
Müccezzaga nasıl yapılır
Müccezzaga yapılışı
MÜCEZZAGA Tarifi (OSMANLI)
Kullanılacak malzeme:
1 kilo yağlı koyun eti
250 gram soğan
1 kilo çöğenderi veya pazı
1/2 litre su
3 gram darülfülfül
3 gram kişniş
3 gram kimyon
3 gram damla sakızı
3 gram tarçın
3 gram karabiber
1 kilo yoğurt
1 kaşık tuz
Yapımı:
Eti kuşbaşı iriliğinde paraçalara doğrayıp iri bir güvece koymalı
Üstüne su döküp güveci ateşe oturtmalı
Su ısındıkça yüzeyinde belirecek köpükleri bir kevgirle topJayıp atmalı
Et
suyunu tamamiyle çekince soğanı ince ince doğrayıp ete katmalı
Üstü kazınmış havucu veya temizlenmiş pazıyı ince ince doğrayıp bir kaşık tuzla güveçtekilere katmalı
Kişnişle damla sakızını iyice dövüp öbür baharatla birlikte serpiştirdikten sonra güvecin ağzını örtmeli ve vakit vakit karıştırarak güveçtekileri bir süre daha pişirmeli
Elle sebzeler iyice pişince ateşin ısısını azaltmalı
yoğurdu döküp iyice karıştırmalı ve bir taşım birlikte kaynattıktan sonra güveci sofraya götürüp servis yapmalı
Bu yemeği pişirdikten sonra da yoğurdu katmak mümkündür
Yemek tabaklara kon-auktan sonra üzerine yoğurt dökülebilir
Ancak bu durumda yemeğin yağı donuk olabilir
en iyisi yoğurdun yemekle birlikte ısınmış olması lâzımdır
Ancak bu takdirde yemek pişince ateşin ısısını iyice hafilletmeli ve yoğurdu katıp iyice karıştırarak yoğurdun ısınmasını beklemeli
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul