Yalnız Mesajı Göster

Ağzı Açık Tarifi(Resimli)

Eski 08-25-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Ağzı Açık Tarifi(Resimli)





Şanlıurfa mutfağından



AĞZI AÇIK
Malzemeler:
-1 kilo un
-2 adet yumurta
-Tuz
-Yarım su bardağı süt
-Üzeri için arzuya göre yoğurt

-Soya sosu(arzuya göre)

İç Malzemesi:
-Yarım kilo kıyma
-2 tane kuru soğan
-Karabiber tuz

Yapılışı:

-Un tuz süt yumurta karıştırılıp yoğurulur hamurun sertliğine göre arada az miktarda su da ilave edilip kulak memesi kıvamına gelince hamurdan küçük bezeler koparılıp (ceviz büyüklüğünde) çay tabağı genişliğinde açılır İçine kıyma harcımızdan koyulup bastırılarak iyice yayılır kenarlarında 1 santim boşluk kalacak şekide yayılması gerekiyor Sonra geniş pile yapar gibi şekil verilip içe doğru bastılılır
-Kızgın yağa kıymalı kısmı gelecek şekilde konulur ve kıymalı yüzü kızardıktan sonra öbür tarafı çevrilir
-Her iki tarafta kızarınca tavadan alınıp üzerine yoğurt koyulur ve en üstüne soya sosu ilave edilir
-Arzuya göre sos ve yoğurt koymadan da servis yapılabilir



Alıntı

Alıntı Yaparak Cevapla