Konu
:
Doğrama Tarifi
Yalnız Mesajı Göster
Doğrama Tarifi
08-25-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Doğrama Tarifi
DOĞRAMA TARİFİ - DOĞRAMA NASIL YAPILIR?
[/B][/SIZE]
karabiberi nane
[*]
1 baş [Urımsak[/zeytinyağı
[/list]
YAPILIŞI:[*]
Eti ve nohutu bir tencereye alıp üzerini 4-5 parmak geçecek kadar su ekleyin
[*]
Kaynayıp [U[/öpüğünü bırakınca köpükleri alın
yemeklik doğranmış [Uğan[/ve çok az suyla sulandırdığınız salçaları ilave edin
Kaynamaya bırakın
[*]
Bu arada patlıcanları kabuklarını soymadan fazla küçük olmayan küpler halinde doğrayıp geniş bir kaba alın
Üzerini geçecek kadar su ekleyip bir çorba kaşığı dolusu tuz katın
Bekletin
böylece acı suyunu bırakacaktır
[*]
[U[/e nohutlar iyice pişince [Utlıcan[/ kabuklarını soyduğunuz ve yemeklik doğradığınız domatesi ve küçük doğranmış biberleri ekleyin
[*]
Tuz ve karabiberi de ilave edin
[*]
Patlıcanlar piştikten sonra istediğiniz kadar [Umon[/uzu (ben tepeleme 1 tatlı kaşığı kullandım) ve ezilmiş sarımsakları ilave edin
1-2 taşım kaynatıp ocaktan alın
[*]
Ayrı bir tavaya biraz zeytinyağı alın
ısınınca içine 2 çorba kaşığı dolusu nane atın
fokurdamaya başlayınca ocaktan alıp yemeğin üzerine gezdirin
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul